Salks damklubb

Salks damklubb vill främja kvinnliga tennismöten genom att vara en inkluderande damklubb som präglas av öppenhet, tillgänglighet och social samvaro.

Sedan 1937 fungerar Damklubben som en livlig och aktiv verksamhet i SALK för kvinnor i alla åldrar med olika spelstyrka. Tennisen, hälsan och det sociala umgänget utgör kärnan i Salks damklubb. En anställd spelledare organiserar träningar, tävlingar och det dagliga spelet.

Kontakta damklubben

Vill du börja spela i damklubben? Hör av dig till spelledare Jenny Edner via e-post till damklubben@salk.se.

Har du synpunkter på damklubben är du välkommen att kontakta ordförande Åsa Betcke via e-post asa.betcke@seb.se

Schema och frånvaro

Vårterminen 2017 startar vecka 2 och pågår t o m vecka 23.

Schemat finns på Backhandsmash. Det är också här som frånvaro skall rapporteras.

Logga in på Backhandsmash (BHS) så här:

• Följ länken: http://dubbel.backhandsmash.se/
  • Logga in: Om du inte kommer vidare härifrån har du fel inloggningsuppgifter. Kontakta spelledare Jenny Edner så hjälper hon till att lösa detta.
  • Tryck på ”Start”
  • Scrolla ner till och tryck på den gula länken ”registrerar återbud direkt i systemet”
  • Tryck på den gula länken ”Lägg till ny”
  • Datum: skriv in det datum du planerar att vara borta
  • Senast: kl 12.00 dagen innan

För övriga frågor kontakta spelledare Jenny Edner på damklubben@salk.se.

Betalning sker som grund för hela terminens spel. Som regel utgår ingen ersättning vid frånvaro under en period eller vid enstaka tillfällen. Efter att det schemalagda spelet har startat är deltagandet bindande för hela terminen.

Sign in-träning

Sign in-träning riktar sig i första hand till medlemmar i Salks Damklubb men även övriga intresserade är välkomna. Träningen leds av Ulf Stenbom och sker på måndagar kl 09-12 på bana 3.

Kl 09-10, avancerad spelnivå
Kl 10-11, blandad spelnivå
Kl 11-12, medelgod spelnivå

Upp till 4 deltagare per timme.

Anmälan kan göras 14 dagar i förväg. Spelavgiften är 250 kr per gång och betalas direkt i samband med anmälan som görs via länken nedan eller på plats i Salkhallen.

Anmälan

(När du klickat på länken scrollar du därefter längst ner till rubriken ”Aktiviteter”. Tänk på att du måste vara inloggad i Matchi innan du fyller i uppgifterna och skickar anmälan.)

Organisation

Ordförande i Salks damklubb är Åsa Betcke som även är ledamot i klubbens styrelse. Dagspelet och seriespelet leds av spelledare Jenny Edner som har det operativa ansvaret.

Alla grupper, både på dagtid och i seriespelen, representeras av sina kommittérepresentanter. Dessa träffas två gånger per termin för att diskutera regler, tävlingar, resor, klubbutbyten och för att planera olika aktiviteter.

Ordförande Åsa Betcke

Spelledare Jenny Edner

Daggruppspel i nivåer

Spelet på dagtid sker i olika grupper som spelar mellan kl. 09.00 och kl. 14.00, beroende på dag. Grupperna är indelade i olika nivåer utifrån din spelstyrka och du kan spela både singel och dubbel.

Grupp Representant
A1 Vet Bodil Nordström
Salks damklubb elit, tis Ewa Schauman
Salks damklubb elit, tors Marianne Lins
A1 tis Susanne Barklund
A2 tis Henriette Hedin
A2 tors Rose-Marie Wahlgren
B1 ons Eva Linander
B1 fre Eva-Lotta Holmström
B2 mån Ann-Margrete Nilsson

För att vara med i en grupp behöver du känna till de grundläggande slagen i tennis, serva överhandsserve och räkna poäng. Dessutom behöver du ha viss matchvana, då många i Salks damklubb är vana att spela matcher.

Genom att vinna damklubbens tävling vårsingeln och/eller stegen avancerar du till en högre grupp.