Tennisskola

Salks Tennisskola utgör det första steget för de allra flesta av de 700 barn och ungdomar som spelar tennis i Salkhallen varje vecka. Här läggs en stor vikt på att få både en tennis- och fysmässig god grund att stå på.

SALK följer konceptet Play and Stay, vilket i korthet innebär att barnen ska spela på anpassade banor med mjukare bollar och mindre racketar. Det ger förutsättningar för att ganska tidigt spela tennis med en motståndare på andra sidan nätet, vilket både är roligt och utvecklande.

Tennislekis

I tennislekis är barnen mellan 4-6 år gamla. Spel en gång i veckan med 20 spelare på banan och fyra tränare. Fokus ligger på fundamentala rörelsemönster med mycket lek, rörelse och grundläggande tennisträning.

Avgift vårterminen 2017 (16 spelveckor): 2 880 kr

Minitennis

Minitennis är för barn i huvudsak mellan 5-8 år. Spel en gång i veckan med fem spelare (två grupper per bana) i varje grupp. Spel med minitennisboll, vilket möjliggör en lättare teknikinlärning. I minitennisen fortsätter barnen att träna på grundmotoriska färdigheter och koordination. För den som vill finns chansen att tävla i minitennis i så kallade If SO Tour-tävlingar.

Avgift vårterminen 2017 (18-20 spelveckor): 4 340 kr

Miditennis

Miditennis passar barn som är omkring 6-9 år. Spel en gång i veckan med fem spelare i varje grupp. Miditennisbollen (den orangea bollen) är 50 % mjukare än en vanlig tennisboll. På bana 7-12 i Salkhallen finns målade miditennislinjer. Det är således mycket enkelt och tillgängligt att spela miditennis på SALK. Miditennis brukar anses vara den spelform för barn som mest liknar vuxen elittennis. Banan är både smalare och kortare, vilket gör att nätattacker och ett mer varierat spel är fullt möjligt. För den tävlingsintresserade rekommenderas miditennistävlingarna på If SO-Touren.

Avgift vårterminen 2017 (18-20 spelveckor): 4 660 kr

 
Efter tennisskolan, eller från och med det att man spelar med maxibollar (gröna bollar), finns möjlighet att välja om man vill fortsätta spela i antingen Träningsgruppen eller Tävlingsgruppen.
 
Föräldrars närvaro vid träningen
Föräldrar är välkomna att titta på träningarna i begränsad omfattning. Viktigt är att ni sitter ner på läktaren och inte kommunicerar med spelarna.
 
Betalningsvillkor
Betalning sker som grund för hela terminens spel och ingen ersättning utgår vid frånvaro under en period eller vid enstaka tillfällen. Efter att Tennisskolan startat är den bindande för hela terminen.
 
Spelperiod
Vårterminen startar 7 januari och pågår t o m 9 juni.
 
Kalender VT 17 för tennisskola och tävlingsgrupp
 
Anmälan
Intresseanmälan görs via länkarna nedan:
 
Tennislekis 
Minitennis
Miditennis
 
 
Salkmodellen-Tennisskolan_700-x-504-pxl