Mer än bara tennis, i designad miljö

Klassiska Salkhallen erbjuder förutom 14 tennisbanor även squash, SATS gym, tennisshop, restaurang, kafé, skönhetssalong, naprapater, massör och sjukgymnaster. Samtliga sällskapsytor är formgivna av ledande inredningsarkitekter vilket skapat en världsledande miljö som bjuder in till att vistas och umgås i hallen även utöver tennisen.

I Salkhallen, som varit en mötesplats i svensk tennis alltsedan den för första gången uppfördes 1937, får du som kund en alldeles speciell upplevelse från att du sätter foten i hallen. Anläggningen anses av många tennispersonligheter med internationella erfarenheter vara en av de mest gedigna och finaste inomhusanläggningarna i världen. När ursprungliga Salkhallen byggdes, pådrivet och finansierat av bl.a. Marcus ’Dodde’ Wallenberg, var hallen den största publikarenan i Stockholmsområdet.

I dag är samtliga sällskapsytor kring tennisbanorna, inklusive omklädningsrum och klubbrum, formgivna av ledande inredningsarkitekt och ombyggda 2013/2014. Avsikten är att du i anslutning till din tennis ska bjudas in att vistas i hallen för att umgås eller ta del av några av anläggningens många erbjudanden. I Salkhallen möts alla generationer i en inkluderande och glädjefylld atmosfär och för många av klubbens medlemmar utgör Salkhallen ’ett andra hem’.

I hallens hjärta ryms SALK CAFÉ och SALK SHOP, vilka, liksom hallens tre klubbrum Stockholm Open-rummet, Björn Borg-rummet och klubbköket, har utsikt över anläggningens nedersta 8 banor. På entréplan erbjuder Bistro Garros god och näringsriktig kost. Du kan antingen träna i Salks eget fysrum för medlemmar eller gå raka vägen in till SATS gym utan att behöva gå ut i kylan. Vid behov tar naprapaterna eller sjukgymnasterna som finns i hallen hand om dig.

Utomhusanläggningen SALK Tennis Park ligger vid Brommaplan, endast några minuter med bil eller tunnelbana från Salkhallen. Här finns fem grusbanor och en padeltennisbana i idyllisk grönska. Grusbanorna är belagda med det röda exklusiva s.k. Båstadgruset som också används under Swedish Open-tävlingarna i Båstad samt på banorna i Franska Öppna Mästerskapen. Endast ett fåtal anläggningar i Stockholmstrakten har detta grus. Klubbhuset rymmer omklädningsrum och kafé.

I Båstad har SALK en centralt belägen villa med närmare 30 bäddar. ”Salkvillan” används mycket för klubbens juniorer i samband med tävlingar och läger men kan också hyras av medlemmar till förmånliga priser.

Varmt välkommen till en tennismiljö i världsklass och en mötesplats i svensk tennis!