Mer än bara tennis

Salkhallen erbjuder förutom 14 tennisbanor även squash, SATS gym, tennisshop, restaurang, kafé, skönhetssalong, naprapater, massör och sjukgymnaster.

Salkhallen har varit en mötesplats i svensk tennis alltsedan den för första gången uppfördes 1937. Anläggningen anses av många tennispersonligheter med internationella erfarenheter vara en av de mest gedigna inomhusanläggningarna i världen. När ursprungliga Salkhallen byggdes, pådrivet och finansierat av bl.a. Marcus ’Dodde’ Wallenberg, var hallen den största publikarenan i Stockholmsområdet.

I dag är samtliga sällskapsytor kring tennisbanorna, inklusive omklädningsrum och klubbrum, formgivna av ledande inredningsarkitekt. Avsikten är att du i anslutning till din tennis ska bjudas in att vistas i hallen för att umgås eller ta del av några av anläggningens många erbjudanden. I Salkhallen möts alla generationer och för många av klubbens medlemmar utgör Salkhallen ’ett andra hem’.

I hallens hjärta ryms SALK CAFÉ och SALK SHOP, vilka, liksom hallens tre klubbrum Stockholm Open-rummet, Björn Borg-rummet och klubbköket, har utsikt över anläggningens nedersta 8 banor.

Utomhusanläggningen SALK Tennis Park ligger vid Brommaplan, endast några minuter med bil eller tunnelbana från Salkhallen. Här finns fem grusbanor och en padelbana. Grusbanorna är belagda med det röda s.k. Båstadgruset som också används under Swedish Open-tävlingarna i Båstad samt på banorna i Franska Öppna Mästerskapen. Endast ett fåtal anläggningar i Stockholmstrakten har detta grus. Klubbhuset rymmer omklädningsrum och kafé.

I Båstad har SALK en centralt belägen villa med närmare 30 bäddar. ”Salkvillan” används mycket för klubbens juniorer i samband med tävlingar och läger men kan också hyras av medlemmar till förmånliga priser.

Varmt välkommen till en tennismiljö i världsklass och en mötesplats i svensk tennis!