Tennisbanor utomhus

SALK Tennis Park är klubbens utomhusanläggning belägen i idyllisk grönska i Riksby, endast några minuter med bil från Salkhallen. Här finns fem tennisbanor med det fina röda Båstadgruset och en påkostad padelbana av yppersta kvalitet.

SALK Tennis Park, som invigdes av klubbens hedersmedlem Björn Borg, ligger i Riksby med fem minuters gångavstånd till Brommaplan. I anslutning till banorna finns klubbhus med omklädningsrum, dusch, reception, café och parkering. Utmed fasaden finns en utealtan, varifrån man har fin uppsikt över alla banor. Grusbanorna är belagda med det exklusiva röda s k ”Båstadgruset” som också används på banorna i Swedish Open i Båstad samt i Franska Öppna Mästerskapen. Endast ett fåtal anläggningar i Stockholmstrakten har detta grus.

Om du åker kommunalt är närmsta tunnelbana Brommaplan. Gå till höger mot Brommaplansrondellen. Bakom bensinstationen finns en promenadväg upp till banorna, tar ca 5-10 minuter att gå.

SALK Tennis Park är kontantfritt. Det går bra att betala med kort eller Swish.

SALK Tennis Park, Riksbyvägen 43, 168 74 Bromma, 08-634 00 00

Öppettider

SALK Tennis Park håller öppet fullskaligt från och med 1 maj till och med 31 augusti och mer begränsat under september.

Mån – Fre 09-20
Lör & Sön 09-19
 
September: Lör & Sön 10-16
 

Boka bana

Priser

Tennis
Medlem 160 kr/tim,  Klippkort 7 ggr 990 kr
Ej medlem 200 kr/tim, Klippkort 7 ggr 1 250 kr
 
Speltiden är 50 minuter. 10 minuter avsätts för banskötsel.
 
Padel
400 kr/tim,  Klippkort 7 ggr  2 500 kr
 

Padeltennis

På SALK Tennis Park finns en padeltennisbana som invigdes i maj 2015. SALK valde den modell som upplevdes ha i särklass högst kvalitet på marknaden och spelare som testat brukar uppleva att den påkostade banan är någonting utöver det vanliga. Padeltennis, eller bara Padel, är en av de snabbast växande sporterna i Sverige och har över 13 miljoner utövare runt om i världen. Störst är sporten i Argentina och Spanien men även Italien och Frankrike har många utövare. Padel spelas på en plan som är något mindre än en tennisbana och man spelar i princip uteslutande dubbel. Banan är omgiven av väggar (vanligen av glas) som ingår i spelet, vilket ger en spektakulär spelupplevelse. Racketarna är kortare än tennisracketar och utan strängar. Bollen är som en tennisboll med något lägre tryck. På nybörjarnivå är padel betydligt lättare än tennis, bland annat genom att serven är av underhandstyp. Man kan lätt spela utan förkunskaper. Har du ingen utrustning finns det att hyra.