Salks damklubb

Salks damklubb vill främja kvinnliga tennismöten genom att vara en inkluderande damklubb som präglas av öppenhet, tillgänglighet och social samvaro.

Sedan 1937 fungerar Damklubben som en livlig och aktiv verksamhet i SALK för kvinnor i alla åldrar med olika spelstyrka. Tennisen, hälsan och det sociala umgänget utgör kärnan i Salks damklubb. En anställd spelledare organiserar träningar, tävlingar och det dagliga spelet.

Kontakta damklubben

Vill du börja spela i damklubben? Hör av dig till via e-post till damklubben@salk.se.

Har du synpunkter på damklubben är du välkommen att kontakta ordförande Åsa Betcke via e-post asa.betcke@seb.se

Schema och frånvaro

Vårterminen 2018 startar vecka 2 och pågår t o m vecka 23.

Schemat finns på Backhandsmash. Det är också här som frånvaro skall rapporteras.

Logga in på Backhandsmash (BHS) så här:

• Följ länken: http://dubbel.backhandsmash.se/
  • Logga in: Om du inte kommer vidare härifrån har du fel inloggningsuppgifter. Kontakta spelledaren så att du får hjälp att lösa detta.
  • Tryck på ”Start”
  • Scrolla ner till och tryck på den gula länken ”registrerar återbud direkt i systemet”
  • Tryck på den gula länken ”Lägg till ny”
  • Datum: skriv in det datum du planerar att vara borta
  • Frånvaro ska rapporteras senast kl 10 dagen innan
  • Reserver kallas (sms) kl 10-12 dagen innan
  • Schemat fastställs kl 12.30 dagen innan

För övriga frågor kontakta damklubben@salk.se.

PRISER OCH BETALNINGSVILLKOR

Priser
Höstterminen består av 17 veckor och vårterminen av 22 veckor, terminspriset är därför högre på våren.

Betalningsvillkor
Intresseanmälan avser helår fram till och med vårterminens slut. Från och med andra speltillfället är man betalningsansvarig för hela terminen.

Uppsägning kan ske inför vårterminen och görs senast sista november skriftligt per mail till spelledaren. Betalning sker som grund för hela terminens spel och ingen ersättning utgår vid frånvaro under en period eller vid enstaka tillfällen. Vid skada är man betalningsskyldig 4 veckor efter inlämnande av läkarintyg. Under den tiden försöker vi hitta en ersättningsspelare som passar in i gruppen avseende tid och spelnivå för resten av terminen.

Sign in-träning

Sign in-träning riktar sig i första hand till medlemmar i Salks Damklubb men även övriga intresserade är välkomna. Träningen leds av en Salktränare med upp till fyra deltagare per timme och sker under ordinarie terminstid på nedan tider.

Måndagar
Kl 10-11 på bana 6
Kl 11-12 på bana 6

Kl 10-11 på bana 10
Kl 11-12 på bana 10

Anmälan kan göras 14 dagar i förväg. Spelavgiften är 250 kr per gång och betalas direkt i samband med anmälan som görs via länken nedan eller på plats i Salkhallen.

Anmälan

(När du klickat på länken scrollar du därefter längst ner till rubriken ”Aktiviteter”. Tänk på att du måste vara inloggad i Matchi innan du fyller i uppgifterna och skickar anmälan.)

Organisation

Ordförande i Salks damklubb är Åsa Betcke som även är ledamot i klubbens styrelse. Dagspelet och seriespelet leds av en spelledare som har det operativa ansvaret.

Alla grupper, både på dagtid och i seriespelen, representeras av sina kommittérepresentanter. Dessa träffas två gånger per termin för att diskutera regler, tävlingar, resor, klubbutbyten och för att planera olika aktiviteter.

Ordförande Åsa Betcke

Daggruppspel i nivåer

Spelet på dagtid sker i olika grupper som spelar mellan kl. 09.00 och kl. 14.00, beroende på dag. Grupperna är indelade i olika nivåer utifrån din spelstyrka och du kan spela både singel och dubbel.

Grupp Representant Epost
A1 Vet Bodil Nordström bodilnordstrom@yahoo.com
Elit, tis Ewa Schauman schauman.e@telia.com
Elit, tors Marianne Lins 08260978@telia.com
A1 tis Cia Ström ciastroem@hotmail.com
A2 tis Henriette Hedin henriette.hedin@hotmail.com
A2 tors Rose-Marie Wahlgren rosemarie.wahlgren@telia.com
B1 ons Inger Balkström inger.balkstrom@gmail.com
B1 fre Eva-Lotta Holmström evalotta.holmstrom@gmail.com

För att vara med i en grupp behöver du känna till de grundläggande slagen i tennis, serva överhandsserve och räkna poäng. Dessutom behöver du ha viss matchvana, då många i Salks damklubb är vana att spela matcher.

Genom att vinna damklubbens tävling vårsingeln och/eller stegen avancerar du till en högre grupp.

Roland Garros-priset

I samband med Salks 100-årsjubileum 2013 skänkte hedersmedlemmen Bengt Oldmark och hans hustru Barbro en gåva till Damklubben som under fem års tid lottas ut bland medlemmarna. Priset är en resa till Paris och Grand Slam-tävlingen Franska Öppna på Roland Garros.

2017 hade Eva Lindblom turen att vinna och hon delar här med sig av sin upplevelse i denna reseberättelse. Klicka här för att läsa Evas berättelse

Vinnare av Roland Garros-priset:
2014  Marianne Lins
2015  Sargit Bohr