Salks damklubb

Salks damklubb välkomnar alla tennisintresserade kvinnor.

Sedan 1937 fungerar Damklubben som en livlig och aktiv verksamhet i SALK för kvinnor i alla åldrar med olika spelstyrka. Tennisen och det sociala umgänget utgör kärnan. Alla medlemmar ska trivas både på- och utanför banan. Kvalitet, engagemang och gemenskap är våra ledord.

Organisation

En anställd spelledare organiserar spelet, ordnar reserver och provspel för nya spelare.
Vi spelar dagtid på tisdagar, torsdagar och fredagar i olika grupper indelade efter spelstyrka.
Träningsspel i singel och dubbel varvas med återkommande tävlingsinslag.

Ordförande i Damklubben är Gunilla Barrskog som också är ledamot i Salks styrelse.

Damklubben har även en aktiv kommitté med en representant från varje grupp. Dessa ansvarar, tillsammans med många engagerade medlemmar för sociala och kulturella arrangemang. Kommitté, ordförande och spelledare har ett nära samarbete och träffas 3 gånger per termin för att diskutera olika frågor, arbeta med utveckling samt planera sociala och kulturella aktiviteter.

Som medlem i Damklubben får du

Tennisspel och träning

• Schemalagt tennisspel
  • Hyra av banor
  • Bollar
  • Stora möjligheter att kostnadsfritt träna extra som reserv i en grupp som motsvarar den egna spelstyrkan
  • Höstdubbelturnering
  • Vårsingelturnering
  • Temakväll med tennis i teori och praktik, t. ex. dubbelträff
  • Nyhet inför HT 2024 är sign-in träning exklusivt för Damklubben med olika teman

Delta i sociala och kulturella aktiviteter

• Luciafest
  • Våravslutning
  • Föreläsningar och inspiration
  • Olika kurser, t. ex. HLR
  • Träff med lunch/fika som anordnas av kommittédam i varje grupp
  • Kulturella evenemang såsom konst- och museibesök
  • Klubbutbyten
  • Bridgetävlingar

Som medlem i SALK har du dessutom många andra medlemsförmåner, bland annat rabatterat pris på hyra av banor, och i shopen. Allt om detta kan du läsa under rubriken ”Klubben” och ”Medlemskap” på Salks hemsida.

Kontakta Damklubben

Om du vill börja spela i Damklubben, så hör av dig via e-post till damklubben@salk.se.

Har du idéer eller önskar bidra på något sätt i damklubben är du välkommen att kontakta ordförande Gunilla Barrskog, gunilla@barrskog.se.

Datum

Höstterminen 2024 startar vecka 35 (första speldag tisdag 27/8) och pågår t.o.m. vecka 51 (sista speldag fredag 20/12). Frånvaro rapporteras till damklubben@salk.se senast klockan 12:00 dagen innan spel.

Terminsavgift hösten 2024
17 speltillfällen

Singel en gång/v: 3740 kr

Dubbel en gång/v: 2210 kr

För att delta i Damklubben så krävs medlemskap i SALK. Avgiften är 500 kr/år. Om du blir medlem efter halvårsskiftet, betalar du halv avgift, dvs 250 kr.

Anmälan och betalning

Anmälan till spel görs inför varje höstterminsstart. Anmälan gäller både för höst- och vårterminen. Uppsägning kan göras vid valfritt tillfälle och av valfri anledning. Den som säger upp sin plats är betalningsskyldig för de gånger som har varit under terminen och därutöver under fyra verksamhetsveckor framåt i tiden. Under dessa veckor försöker den verksamhetsansvariga att sätta in en ersättare genom provspel, vilket gör att den som säger upp sin plats inte får deltaga på några träningar efter det att platsen har sagts upp. Undantaget är inför vårterminsstarten, då spelaren får fortsätta höstterminen ut under förutsättning att uppsägningen av vårterminsplatsen sker senast den 30 november.

Om du eventuellt inte ska fortsätta att spela hösten 2024 så ska uppsägning av plats ske senast 31 juli.

Tisdagar Representant Epost
A2 Dubbel Eva Esbo evaesbo@gmail.com
B1 Dubbel Susanne Qviberg susanne.qviberg@gmail.com
A1 Elit Singel & Dubbel Helena Durö hea_d@outlook.com
A1 Singel & Dubbel Åsa Nisell & asa.nisell@gmail.com
Irene Svennewall
Torsdagar
A2 Singel & Dubbel Rose-Marie Wahlgren rosemarie.wahlgren@telia.com
DK Dubbel Lena Renström lena.renstrom@gmail.com
Fredagar
A1/A2 Dubbel Ana Arango ana.arango@me.com
B1 Dubbel Lena Jacobsson lj@pondus.se

För att vara med i en grupp behöver du kunna räkna poäng, slå forehand, backhand, volley och serve. Dessutom behöver du ha viss matchvana.

Spelledaren i samråd med damkommittén beslutar om uppflyttning. Resultat i Damklubbens tävlingar är vägledande.

Ordförande i Damklubben Gunilla Barrskog

Spelledare i Damklubben Helene Fries Svensson