Nyheter

tisdag 2 februari 2021

Anne ny spelledare i damklubben

De flesta av Salks verksamheter är nu åter igång med klubbens allmänna Coronaanpassningar i noga beaktande. En av dessa är den populära damklubben med Anne Öye som ny spelledare.

Anne har färsk erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i Smedslättens LTK och har tidigare bland annat arbetat inom hotellbranschen och som projektledare för den tysk-svenska handelskammaren i Stockholm.

Salks damklubb är inte bara Sveriges äldsta damklubb utan också den största. Damklubben tillkom inte långt efter det att Salkhallen stod klar för spel den 15 januari 1937 och har allt sedan dess utgjort en hörnpelare i klubbens verksamhet på dagtid. Idag deltar nära 100 damer i det terminsvisa spelet, men förhoppningen är att medlemsantalet ska öka ytterligare.

Anne tar över som spelledare på halvtid efter Axel Oljons, som svarat för mycket fina insatser för damklubben. Lyckligtvis stannar Axel även fortsättningsvis i Salk som tränare för i första hand klubbens barn och ungdomar.

Efter lång och trogen tjänst lämnar även Åsa Betcke över stafettpinnen i sin roll som ordförande i damklubbskommittén till Gunilla Barrskog. Det går sannerligen inte att ta miste på Åsas stora engagemang för damklubben under sina fem år som ordförande. Det gedigna arbetet till Salks och damklubbens fromma har dessutom varit helt ideellt.

Gunilla Barrskog är en välkänd Salkprofil som varit medlem i både föreningen och damklubben sedan 2003. Gunilla är till vardags en eftertraktad konsult inom organisations- och ledarskapsutveckling och besitter därigenom synnerligen värdefulla kunskaper för såväl Salk som damklubben.

Det går utmärkt att maila Anne Öye på damklubben@salk.se vid intresse att vara med och spela i damklubben.

Anne Öye

Gunilla Barrskog