Nyheter

måndag 3 december 2018

Även herrarna säkrade Elitseriekontraktet

Inför den sista omgången behövdes en bortaseger mot svårspelade Örebro TK för att SALK skulle stanna kvar i herrarnas Elitserie. Salkspelarna gav precis allt och vann det betydelsefulla mötet med 4-2.

SALK mönstrade ett urstarkt lag med Elias och Mikael Ymer, Karl Friberg och Joachim ”Pim-Pim” Johansson. Men Örebro TK var också maximalt laddade och hade bland annat sina tjeckiska trumfkort Antonin Bolardt och Lukas Jedlicka på plats i Backahallen.

Det var en fantastisk inramning med hundratals åskådare, precis som det ska vara när två lag kämpar för ett förnyat Elitseriekontrakt. Salklaget och de tillresta bortasupportrarna visade dock ingen hänsyn till att Örebro TK dagen till ära firade sitt 90-åriga jubileum med en stor fest på kvällen. Matchen skulle bara vinnas och man kunde ta på stämningen.

Mötet inleddes med att Karl Friberg och ”Pim-Pim” Johansson betvingade Anton Johansson och Sebastian Sikh med 6-3, 6-4 på andradubbeln. Förstadubbeln var mer svängig, där Bolardt/Jedlicka till slut kunde vinna mot bröderna Ymer med 7-5, 7-5.

Singlarna stod till en början och vägde. Micke Ymer hamnade i underläge direkt och kände av en ömmande rygg. Storebror Elias hade bekymmer mot Bolardt, som är extra vass och oberäknelig inomhus. Men när Kalle Friberg vann första set i tiebreak och ”Pim-Pim” lite senare satte matchbollen mot Sikh tog SALK ett kommando som man sedan aldrig släppte.

Elias spelade bättre och bättre på förstasingeln och efter att ha vunnit med 7-5, 6-0 behövdes bara en till seger för att saken skulle vara klar. Det blev till slut Kalle Friberg som fick avgöra mot sina gamla lagkamrater, varvid ett stort Salkjubel utbröt. När saken redan var klar kastade Mikael Ymer in handduken för att spara sin rygg vid ledning 6-4, 1-2.

Med två avslutande segrar slutade SALK sexa i tabellen och visade ånyo att man är som allra bäst när det gäller som mest!