Nyheter

onsdag 28 november 2018

Avgörande Elitseriematch på fredag

Salks Elitserieherrar svarade för en urstark insats på bortaplan mot ATL från Lund på tisdagskvällen. SALK vann med övertygande 5-1 och spelar nu en helt avgörande match för ett förnyat Elitseriekontrakt borta mot Örebro TK på fredag.

Laget visste att det bara var seger som räknades borta mot tabelljumbon ATL. Lagom till matchen var Elias Ymer tillbaka i truppen. Sverigeettan är i strålande form efter att ha vunnit två Challengertävlingar på tre veckor, men var samtidigt jetlaggad efter en strapatsrik resa från Indien. Även den spelande coachen Jacob Adaktusson var tillbaka efter en höftskada.

Efter de inledande dubblarna var ställningen 1-1 i matcher, men då la de sammansvetsade salkarna in en högre växel. Elias Ymer, Kalle Friberg, Jacob Adaktusson och Carl Gustafsson vann samtliga singlar och skrev därmed segersiffrorna till 5-1.

Förutsättningarna är nu enkla inför den sista omgången mot Örebro TK på fredag med matchstart klockan 17 i Backahallen. Vid Salkseger är det fortsatta Elitseriekontraktet räddat. Vid övriga resultat kniper hemmalaget Örebro TK den åtråvärda Elitserieplatsen.

Örebro TK firar samtidigt 90 år med en stor fest på kvällen. Allt talar således för att det kommer bli en fantastisk inramning med mycket publik och ett gastkramande möte mellan två lag, vars spelare kommer kriga på varenda boll.