Nyheter

onsdag 30 augusti 2017

Björn Borg – resan mot stjärnorna

Torsdagen den 31 augusti öppnar Stockholms Allmänna Lawntennis Klubb genom SALK EXPO en fotoutställning om Björn Borg. Utställningen, som pågår till den 31 december, vill synliggöra människan och känslorna bakom tennisscenen genom Jacob Forsells fotografier.

Många människor har en relation till Björn Borgs tennisspel. Få människor känner till livet bakom tennisscenen, där det hårda arbetet skedde, där vinster och förluster bearbetades och där Borg utvecklades till en av de största och första superstjärnorna inom idrottsvärlden.

Utställningen ”Björn Borg – resan mot stjärnorna” vill i bild lyfta fram känslorna och slitet bakom kulisserna och den tuffa resan mot världseliten. Björn Borg kom till SALK som 12-åring och är sedan länge hedersmedlem i klubben. Utställningen är en hyllning till den stora tennisikonen som är mer aktuell än någonsin i och med filmen ”Borg” som går upp på biograferna i början av september.

Fotografierna är tagna av Jacob Forsell, som följde Borg under hela 70-talet och dokumenterade hans karriär i bild, både på tennisscenen och bakom kulisserna. Från debuten som 14-åring i Kungens kanna till de stora Wimbledonsegrarna, via otaliga flygplans- och bussresor. Forsell tillhör en av de mest tongivande fotograferna i Sverige i sin generation.

Utställningen har sin själ i SALK CAFÉ, så börja där, men den blommar även ut i hallen. Mer information om utställningen finns i receptionen. Välkommen att promenera runt i hallen och uppleva de mångfacetterade bilderna av Björn Borgs liv och karriär. Utställningsansvarig är Christina Fredell.