Nyheter

tisdag 28 november 2017

Bragdinsats gav nytt kontrakt

Salks damlag säkrade på måndagskvällen nytt Elitseriekontrakt efter en riktig klang- och jubelföreställning mot GLTK i Salkhallen. Hemmalaget var i princip piskat att vinna med 5-1 i matcher, men de vilt kämpande Salktjejerna hade högre ambitioner än så och vann med hela
6-0.

Redan under dubbelmatcherna kunde man ana att det skulle bli Salks kväll. På förstadubbeln spelade Jaqueline Cabaj Awad och Sandra Örtevall bländande tennis och på andradubbeln var Mirjam Björklund och Emma Ek mycket stabila. Det resulterade i en övertygande 2-0-ledning inför de fyra singelmatcherna.

Lagledare Karim Benturki valde att mönstra samma tjejer i singelspelet som i dubblarna. Mirjam Björklund och Emma Ek vann sina matcher i raka set, medan Jacqueline Cabaj Awad och Sandra Örtevall var starkast i sina respektive matchtiebreak. Salktjejerna visade ännu en gång att de var som allra bäst när det gällde som mest!

En av framgångsfaktorerna för Salks FFAB-sponsrade damlag är den goda lagsammanhållningen. En annan är den breda truppen. Emma Ek och Sandra Örtevall spelade samtliga sju matcher i både singel och dubbel, men även Mirjam Björklund, Jacqueline Cabaj Awad, Beatrice Cedermark, Lea Forste Dinell, Molly Helgesson, Josefin Hjertquist, Smilla Kjaergaard, Ebba Rosberg, Sara Salemyr och Tuva Wallin bidrog i allra högsta grad till det förnyade Elitseriekontraktet.

Salks Elitserielag på herrsidan ligger för tillfället femma i tabellen med två omgångar kvar. Herrarna avslutar på hemmaplan nu på fredag med matchstart klockan 17 mot Elfsborg.