Nyheter

torsdag 3 oktober 2019

Christian Heger slutar som VD

Efter närmare 10 år som VD i AB Salktennis, och ytterligare år i klubbstyrelsen innan dess, har Christian Heger bestämt sig för att gå vidare. Christian blir VD i Godfond i Sverige AB, som grundades av Stefan Krook och Karl-Johan Persson. Men Christian kommer att arbeta kvar som vanligt ett antal månader, inte minst för att brygga över till ny VD som AB Salktennis nu söker.

Efter en lång tid som VD i AB Salktennis har Christian Heger bestämt sig för att gå vidare.

Läs nedan Christians egna tankar ställda till medlemmar, kunder, partners och vänner i SALK.

 

”Jag har bestämt mig för att sluta som VD i AB Salktennis och tillträda rollen som VD i Godfond i Sverige AB.

Att avsluta arbetet i SALK känns vemodigt och speciellt, eftersom SALK för mig är mer som en familj än ett företag i många avseenden. Tennisen och SALK betyder mycket i mitt liv. Många är de fina relationer och vänskaper som uppstått genom SALK. – Och otaliga de möten med intressanta personer som rör sig i hallen som jag haft förmånen att ha i min roll som VD.

Ändå är det dags för mig att inleda ett nytt kapitel i yrkeslivet. Det har hunnit bli nästan 10 år som VD i AB Salktennis och dessförinnan var jag dessutom i klubbstyrelsen. Jag kommer från näringslivet, med över 11 år inom ’corporate finance’ innan SALK, och nu går jag åter dit kan man säga.

Min förhoppning är att den som tar över VD-rollen i Salkhallen kan fortsätta moderniseringen och tillföra nya impulser. Jag har i mitt ledarskap velat sätta kunden och upplevelsen i centrum, från lokalens gestaltning till bemötandet. Detta med hyresgäster som kompletterar servicen och utbudet i hallen. Vi har gjort stora framsteg men bör fortsätta utvecklingen vidare. När våra besökare vistas i hallen får vi förtroendet att förgylla det dyrbaraste och finaste man kan spendera; sin egen (fri)tid. Med det synsättet gäller det inte bara att ha ett attraktivt erbjudande jämfört med andra tennisanläggningar utan även jämfört med t.ex. golf, gym, bio, restauranger, resor, hotell, fotboll och så vidare. Listan kan göras lång. Om Salkhallen står sig väl i den jämförelsen kommer vi att ha en ljus framtid och kommer kunna locka in fler till tennissporten. Då berikar Salkhallen våra liv enligt visionen ’SALK -Tennis for Life’.

Jag slutar inte i morgon utan kommer att arbeta en bit bortom årsskiftet. Exakt hur länge, beror på olika frågor, såsom hur arbetet att finna lämplig efterträdare går. Det innebär att mitt jobb fortgår som vanligt och att det inte blir några abrupta avslut i frågor som jag är involverad i. Jag har en nära dialog med Per Granath, ordförande i AB Salktennis, som är väl insatt i alla pågående frågor och som är motiverad att tillsammans med övriga styrelsemedlemmar finna en bra succession.

Till sist, kort om den roll jag går till. Godfond är en hållbar, bred aktiefond grundad av Stefan Krook och Karl-Johan Persson. Fonden investerar globalt men med fokus på Sverige. Godfond i Sverige AB ingår i Goodcause-koncernen med systerbolagen Godel och Goddryck. Liksom i dessa bolag går vinsten till välgörenhet.

Tidiga namnkunniga investerare är bl.a. Percy Barnevik, Robert af Jochnick, Claes Dahlbeck, Börje Ekholm, Karl-Johan Persson, Stefan Persson, Helena Stjernholm, Gabriel Urwitz och Anders Wall, för att nämna några av fondens många kända investerare.

Även om jag lämnar VD-uppdraget i AB Salktennis har jag även fortsatt ett stort SALK- och tennishjärta. I motsats till när man lämnar många andra yrkesroller har jag förmånen att kunna återvända och spela tennis, njuta av upplevelsen i Salkhallen eller engagera mig på annat sätt. Och jag hoppas kunna vara mer på tennisbanan än jag hunnit under mitt VD-skap.

Jag ser fram emot att ses i Salkhallen.”

SALK – Tennis for Life!
Christian Heger

 

Christian Heger framför installationen ”Smashing”, en av många inredningsdetaljer i hallen som Christian tagit initiativ till. Installationen består av tennisracketar insamlade av medlemmar och stöttare i SALK.