Nyheter

onsdag 2 december 2020

Damerna Elitseriefemmor

Salks damlag avslutade årets Elitserie på bästa sätt genom att bortabesegra Lidköpings TK med 4-2 på tisdagskvällen. Det innebär en slutlig femte plats i tabellen, som toppas av Fair Play TK före Enskede LTK.

Salk visade segerambition direkt i dubblarna i den västgötska tennismetropolen. Sara Salemyr och Tilde Strömquist släppte endast tre game på andradubbeln, medan Sara Dahlström och Smilla Kjaergaard fick ge sig i matchtiebreak på förstadubbeln.

I de efterföljande singelmatcherna vann såväl Tilde Strömquist, Sara Salemyr som Smilla Kjaergaard, vilket säkrade segern. Tyvärr tvingades Sara Dahlström att ge upp efter fem spelade game på förstasingeln mot Donika Bashota, men i det läget var redan femteplatsen i sluttabellen säkrad.

Förutom segern mot Lidköping lyckades tjejerna bärga poäng hemma mot GLTK och borta mot Helsingborgs TK. Insatsen mot Helsingborgs TK imponerar inte minst. Skånelaget var med i tätstriden i årets Elitserie och är flerfaldiga svenska mästare.

Årets Elitseriefinal på damsidan kommer att utkämpas mellan Fair Play TK och Enskede LTK, där de förstnämnda har favör av hemmaplan.