Nyheter

söndag 27 november 2016

Damlaget klart för SM-final

Efter att SALK och Fair Play TK delat på poängen är det nu klart att de båda lagen möts i SM-finalen den 4 december. Frågan är om den spelas i Stockholm eller i Malmö.

Inför den sjätte och näst sista omgången var Fair Play TK från Malmö redan klart som ett av finallagen den 4 december. För att SALK skulle nå final räckte det med att spela oavgjort för att det jagande laget i tabellen, GLTK, inte skulle kunna gå om.

De två dubblarna som inledde lagmatchen mellan SALK och Fair Play TK avgjordes båda i matchtiebreak efter att första set i respektive match gått till SALK och det andra till bortalaget. Då lagen nu vann varsitt matchtiebreak var ställningen inför singlarna 1–1.

De fyra singelmatcherna blev som väntat tuffa och matchbilden i de olika matcherna liknade varandra: två raka set, där ett relativt enkelt första set följdes av ett jämnare andra set. SALK lyckades vinna första- och andrasingeln medan Fair Play TK vann tredje- och fjärdesingeln.

Att lagen delade på vinsterna i dubblarna och singlarna gjorde att slutresultatet i lagmatchen blev 3–3, ett resultat som gör SALK finalklart. Dessutom förlorade GLTK (det jagande laget i tabellen) sin match.

Med en omgång kvar att spela i Elitserien toppar Fair Play TK tabellen på samma poäng som SALK men med bättre match-, set- och gamedifferens. Laget som toppar tabellen efter sista omgången spelar finalen på sin hemmaplan den 4 december.

SALK spelar sista omgången mot Helsingborgs TK i morgon, måndag 28 september.

Blir det SM-final i Salkhallen eller i Malmö?