Nyheter

torsdag 21 juni 2018

Damlaget till SM-veckan

Salks utomhuslag har tävlat flitigt i grundserien under våren. Damlaget noterade idel segrar och kvalificerade sig därmed till slutspel under SM-veckan i Helsingborg den 2-3 juli. Även för veteranlagen gick det galant på damsidan.

Det är första gången som något av Salks elitlag kvalificerar sig för SM-veckan, där hela 54 sporter gör upp om de ädla medaljerna i början av juli. Det FFAB-sponsrade damlaget vann faktiskt samtliga möten förutom ett med 4-0 i matcher. Det var endast Elitserienykomlingen Enskede LTK som lyckades knipa en matchseger mot de resoluta Salktjejerna.

Glädjande är även att många av Salks duktiga seniorer och juniorer bidrog till framgången. I grundserien spelade i bokstavsordning Beatrice Cedermark, Lea Forste Dinell, Molly Helgesson, Josefin Hjertquist (spelande lagkapten), Smilla Kjaergaard, Wilhelmina Palmér och nyförvärvet Maja Örnberg.

På veteransidan övertygade som så många gånger förr Salks damer. Såväl D40- som D50- laget är slutspelsklart. D60-laget vann också grundserien och har redan nu säkrat ännu ett SM-guld. På herrsidan gladde framförallt H45-laget med en andraplats i den högsta divisionen och H70-laget, som vann sin division 2-serie i stor stil.