Nyheter

söndag 27 november 2016

Derbyseger för herrlaget

Det klassiska elitseriederbyt mellan SALK och KLTK avgjordes i Salkhallen. Marginalerna var på salkarnas sida och segern kunde skrivas till 4–2.

SALK–KLTK är ett derby med tradition och prestige. I år är båda lagen långt ner i tabellen och kämpar för att hålla sig kvar i Elitserien.

Gästerna KLTK ställde upp med ett starkt lag bestående av Fred Simonsson, Patrik Rosenholm, Jonathan Mridha och den spelande coachen Daniel Hammar.

Efter dubblarna var ställningen i lagmatchen 1–1. På förstadubbeln förlorade Filip Malbasic/Milos Sekulic mot Rosenholm/Mridha i två set. På andradubbeln vann Lucas Renard/Joachim ”Pim-Pim” Johansson i matchtiebreak mot Davis Cup-spelaren i dubbel Fred Simonsson tillsammans med Daniel Hammar.

Singlarna spelades enligt följande:

Milos Sekulic slog Fred Simonsson på förstasingeln.

Lucas Renard räddade matchboll mot Patrik Rosenholm och vann 13–11 i matchtiebreak.

Joachim ”Pim-Pim” Johansson gjorde sin säsongsdebut i Elitserien och mötte Jonathan Mridha på tredjesingeln. ”Pim-Pim” förlorade första set men spelade upp sig och vann till slut i matchtiebreak, 10–6.

18-årige Theodor Jener gjorde i förra omgången sin elitseriedebut. I dag spelade han återigen och förlorade mot Daniel Hammar.

Det är små marginaler i tennis och i dag var marginalerna på Salks sida. Slutresultatet blev 4–2.

Nästa match spelas redan på tisdag mot GLTK i Salkhallen. Matchstart kl 16.