Nyheter

onsdag 15 november 2017

Dramatiska Elitseriematcher på hemmaplan

Elitserien på både dam- och herrsidan är i full gång. Salks damlag har efter en tuff säsongsinledning fått upp ångan, medan herrarna fick med sig en poäng i premiärmatchen mot favorittippade Solna TK.

Noterbart från de fyra inledande matcherna är att SALK ställer upp med idel egna spelare, samtidigt som motståndarlagen mönstrat minst två utländska spelare i varje möte. Trots det har de FFAB-sponsrade Salklagen hängt med riktigt fint.

För damerna blev det visserligen förlust mot starka Fair Play TK samt Upsala TK på bortaplan, men i tisdagens hemmapremiär mot Tabergsdalens TK kom den första poängen. Den jämna tillställningen slutade 3-3 i matcher, sedan Sandra Örtevall kämpat till sig segern mot norskan Caroline Rohde-Moe med 10-8 i matchtiebreak i den avslutande förstasingeln.

Glädjande är också att publiken hittat till Salkhallen. Det var många som fick njuta av Elitserieunderhållning i dampremiären och det var ännu fler som kom till lördagens derbymöte mot Solna TK på herrsidan. Marcus Månsson och Lucas Renard vann mot meriterat motstånd både i singel och dubbel, vilket gav en slutlig poäng.

Herrarna beger sig närmast till Malmö för spel mot fjolårsmästarna Fair Play TK på torsdag. Damerna har ett mycket viktigt bortamöte mot Lidköpings TK på lördag. Nästa hemmamatch för damerna är måndagen den 20 november med start klockan 17 mot KLTK. Herrarna spelar sin nästa hemmamatch onsdagen den 22 november klockan 17 mot Lidköpings TK.

 

Elitserien-herrar-2017-Lagbild_450-x-337-pxl

Lucas Renard, Marcus Månsson, Milos Sekulic, Markus Schultz och Patrik Brydolf.