Nyheter

måndag 21 mars 2022

Dubbla finalavancemang i lag-SM

Salk är klart för final i lag-SM för 18-åringar både på flick- och pojksidan. Det står klart efter minst sagt dramatiska semifinalsegrar borta mot KLTK.

Det bjöds på en riktig tennisfest i Kungl. Tennishallen under söndagskvällen. Flickornas och pojkarnas möten startade samtidigt och det gick sannerligen inte att klaga på underhållningen.

I de inledande dubblarna hade Salk två matchbollar på tjejsidan, men det var ändå KLTK som knep den första viktiga poängen efter seger med 12-10 i matchtiebreak. Samtidigt vann lagen varsin dubbel på killsidan.

Singelmatcherna startade parallellt på sju banor, vilket gjorde att den vältaliga publiken vandrade längs banorna medan de kastades mellan hopp och förtvivlan. Matcherna böljade nämligen fram och tillbaka, men Salk lyckades ändå efter hand att ta kommandot och till slut återstod endast två matcher, där ovissa matchtiebreak skulle fälla avgörandet.

Vid segrar för Agnes Mitteregger och William Rosencrantz skulle Salk avgå med slutsegrarna, men vid förluster väntade ytterligare ett matchtiebreak i dubbel för att avgöra respektive lagkamp.

I samma ögonblick som William var framme vid sin fjärde matchboll på bana 2, så hade Agnes matchboll emot sig på bana 8. Salkarna vann båda poängerna, vilket gjorde att pojkarnas finalavancemang var säkrat. När sedan de segerrusiga pojkjuniorerna förstärkte hejarklacken på bana 8, så spelade Agnes sin bästa tennis och vann med 13-11 i matchtiebreaket.

– Det här är lagtennis när den är som allra bäst! Vilken insats och inställning av samtliga, utbrast lagledare Milos Sekulic när krutröken hade lagt sig i Kungl. Tennishallen.

I finalerna står Helsingborgs TK respektive Fair Play TK för motståndet på bortaplan, preliminärt den 2 april.

Se resultat och lottningar här!