Nyheter

måndag 11 maj 2020

Elias vann jämnt brödramöte

Elias och Mikael Ymer bjöd på underhållande spel i söndagens SVT-sända utmanarmöte i Kungl. Tennishallen. Matchen arrangerades av Stockholm Open till stöd för Röda Korsets globala hjälpinsatser i kampen mot den pågående coronapandemin.

Det hör till ovanligheterna att bröderna möts i officiella sammanhang, men på träning har de ställts mot varandra oräkneliga gånger. De båda salkarna visade upp sitt fina spelregister i den svängiga matchen. Storebror Elias såg länge ut att vinna i raka set, men som så många gånger förr lyckades Mikael komma tillbaka från ett svårt underläge.

I det avgörande matchtiebreaket var det däremot Elias tur att vända. Elias vann matchens fem sista poäng och kunde till slut avgöra med segersiffrorna 6-3, 6-7 (5-7), 10-8.

– Vad nervös jag var vid 5-8. Aj, aj, aj. Jag trodde att jag hade bränt chansen. Men det går upp och ner i tennis och det gäller bara att ligga i, kommenterade Elias i segerintervjun med SVT.

Det är inte ofta som en tennismatch har två vinnare, men så var faktiskt fallet i söndagens möte på Kungligas anrika centercourt. Inför matchtiebreaket lovade Mikael tevetittarna att skänka 50 000 kronor till ”alla hjältar som kämpar mot corona” om han lyckades slå ett serveess. Uppgiften togs på fullaste allvar och redan på första försöket dundrade Micke in sitt ess och firade som om han hade vunnit matchen.

Se hela SVT:s sändning här!

 

Foto: Maxim Thoré, Bildbyrån