Nyheter

onsdag 25 november 2020

Elitserien igång

Årets Elitserie för damer och herrar har nu inletts. Salks herrar har fått en fin start och återfinns för närvarande på en finalplats.

Salk är en av fyra klubbar som har lag i både damernas och herrarnas Elitserie. Samtidigt som övrigt nationellt seriespel är pausat, så genomförs Elitserien under anpassade former. Samtliga Salks återstående Elitseriematcher spelas till exempel på det övre planet i Salkhallen helt utan publik.

Salks damer inledde serien med att spela oavgjort på hemmaplan mot GLTK. Efter två relativt knappa förluster mot topplagen Fair Play TK och Enskede LTK, så lyckades klubbens spelbegåvade damer knipa ytterligare en poäng borta mot de flerfaldiga svenska mästarna, Helsingborgs TK, i söndags. Närmast väntar tabelltrean Upsala TK i Salkhallen på lördag.

Herrarna premiärspelade i lördags borta mot Lidingö TK. Det blev en poäng med mersmak för salkarna, som hade två matchbollar på förstadubbeln och ledning med 7-4 i matchtiebreaket på fjärdesingeln, dock utan att lyckas avgöra.

I måndagens hemmapremiär mot Tabergsdalens TK vann dock de kämpastarka herrarna de viktiga poängen i den övertygande segern med 6-0. Redan på torsdag spelas nästa hemmamatch för det andraplacerade Salklaget mot anrika Upsala TK.

Resultat hittar du här.

Smilla Kjaergaard, Katja Jules Viberg, Tilde Strömquist, Isabella Sundvall, Mirjam Björklund, Lea Forste Dinell och Kalle Norberg (coach).