Nyheter

onsdag 16 juni 2021

EM-framgångar för Magdalena Sekkenes

Förra veckan spelades EM för veteraner i tennisparadiset Umag i norra Kroatien. Salkaren Magdalena Sekkenes gjorde EM-debut och kom hem med ett minst sagt fint facit: två silver och ett brons.

Europamästerskapet är en del av ITF:s seniortour och cirka 300 spelare mellan 30-80 år deltog i årets tävling, varav ett 10-tal svenskar. I singelklassen 55+ blev det vinst över tre top-tio rankade spelare, bland annat världsettan Liselot Prechtel från Holland i semi. Finalen spelades mot franska Sophie Orsini som vann med övertygande spel och fantastisk grustennis.

Damdubbeln spelades med KLAS-vännen Madeleine Orlando Lundh. I mixeddubbel tillsammans med Janne Hedman var guldet ytterst nära, matchen slutade 11-9 i avgörande matchtiebreak.

– Väldigt efterlängtat och kul att få tävla igen efter långt Coronauppehåll. Jag gillar tennissammanhang. Trevliga människor som samlas under gemensamt intresse. Också fantastiskt kul att få kvitto på att jag matchar de bästa i min klass i hela världen. Det sporrar mig verkligen att spela ännu mer hälsar Magdalena över telefon.

I sommar väntar fler turneringar och seriespel för Salk. Två av målen är Lag-VM och individuella VM i september. Salk önskar lycka till och gratulerar till EM-framgångarna!