Nyheter

onsdag 19 september 2018

FFAB startar Salkteam

SALK fördjupar sitt samarbete med huvudsponsorn FFAB, som startar ett nytt team, Team FFAB, med några av klubbens lovande 13-åringar. Teamsatsningen innebär bland annat att spelarna får möjligheten att tävla internationellt med Salkledare på plats på ett antal prioriterade tävlingar.

Noa Forste Dinell och Rafael Ymer ingår i teamet, men även Evin Nilsson och Viktor Fraenkel kommer ges möjlighet till ledarstöd på de internationella resorna.

– Vi är mycket glada att kunna ge några av Salks hårdsatsande ungdomar denna möjlighet. Teamsatsningar har ju historiskt varit en stor framgångsfaktor i svensk tennis, kommenterar Jacob Sandberg, VD för FFAB.

Klubbens 05-spelare tillhör de allra bästa i landet och det råder ingen tvekan om att de unga salkarna har ett brinnande intresse för tennisen. Bland många meriter märks Rafael Ymers seger i SM 2017 och Noa Forste Dinells vinst i Sverigefinalen av Elite Hotels Next Generation i somras.

– Det betyder jättemycket att FFAB går in och stöttar killarna. Nästa år är rätt år för dem i Tennis Europe-sammanhang och att mäta sig mot internationellt motstånd är en mycket nyttig erfarenhet, förklarar Karim Benturki, Elitansvarig på SALK.

FFAB är en av klubbens huvudsponsorer vilket är sponsornivån direkt under Salks arenasponsor Erik Olsson Fastighetsförmedling. För en komplett överblick över Salks sponsorer, se här.

För mer information om FFAB, se ff-ab.se.