Nyheter

fredag 10 januari 2020

Fin avslutning på välarrangerat SALK Open

Den 114:e upplagan av SALK Open blev en succé. Sammanlagt spelades hela 1491 matcher under tolv intensiva tävlingsdagar. Tävlingen gästades bland annat av Sverigeettan Rebecca Peterson som inspirerade ungdomarna. Överlag var stämningen mycket god i Salkhallen.

Över hundra entusiastiska och ideella funktionärer såg till att SALK Open ännu en gång blev en stor framgång. Trots ett digert spelprogram var förseningarna överlag ringa. Tävlingen fick också en större spridning än någonsin tidigare tack vare den populära tävlingsappen, en hög närvaro på sociala medier och Jonas Arnesens studiosändningar.

En annan nyhet var att Rebecca Peterson tränade i Salkhallen under fyra tävlingsdagar och höll en uppskattad inspirationsträff inför spelare, föräldrar och publik. Den 24-åriga Sverigeettan har sedan i höstas Salkhallen som bas för sin träning med Thomas Högstedt och pappa Mart.

Rent tävlingsmässigt stod sig svenskarna väl i den internationella konkurrensen. Linus Carlsson Halldin vann t.ex. pojkarnas ITF-singel, som sedan ett år tillbaka är uppgraderad till kategori 3 och därmed är Sveriges största internationella 18-årstävling.

För Salks del noteras många fina prestationer, inte minst av 12-åriga Sara Naeslund och Lea Nilsson. I tävlingens allra sista match lyckades de unga salkarna vinna dubbelturneringen inför en glad hemmapublik.

Läs mer om årets SALK Open här!