Nyheter

måndag 22 november 2021

Fin start på damernas Elitserie

Salks Elitseriedamer har inlett årets serie piggt med två segrar på de tre första omgångarna. Framför allt hemmavinsten mot meriterade Helsingborgs TK imponerar.

Årets Elitserie inleddes med en betryggande femetta borta mot Växjö TS. Salks seger var aldrig hotad och grundlades redan efter de två dubblarna, vilka spelades hem i raka set. I fredags kväll var det dags för hemmapremiär mot Helsingborgs TK, som vunnit Damernas Elitserie inte mindre än sju gånger under 2000-talet.

Efter två välspelade dubblar var ställningen 1-1 i matcher. I de efterföljande singlarna vann Lea Nilsson på tredjesingeln, medan Tilde Pierrou till slut fick ge sig på fjärdesingeln. På bana 1 och 2 såg det samtidigt tufft ut. Polina Leykina låg under med set och break och Tilde Strömquist låg till och med under med set och dubbelbreak. Men både Polina och Tilde lyckades vända det svåra underläget och avgöra till Salks fördel efter rafflande matchtiebreak. Hemmasegern skrevs därmed till 4-2 i matcher.

– Det var en mycket stark laginsats! Alla tjejer kämpade och stöttade varandra på ett föredömligt sätt, berömde Salks lagkapten, Milos Sekulic.

I söndagens tidiga seriefinal mot de regerande mästarna Enskede LTK blev det dock en klar förlust med 6-0, men inledningen av årets Elitserie måste ändå att betraktas som mycket god.

I nästa omgång på tisdag ställs Salk mot svårspelade Fair Play TK på bortaplan i Malmö. På fredag väntar det viktiga hemmamötet mot Lidköpings TK med start klockan 17 i Salkhallen.

Se intervju här, ca 1,57 in i filmen.