Nyheter

tisdag 30 augusti 2022

Finalplats på Irland

Fyra unga salkare var i helgen i Dublin för att spela Carrickmines internationella lagtävling för 12-åringar. Utöver finalavancemanget införskaffade Salkungdomarna mängder med erfarenheter och inspiration inför den stundande inomhussäsongen.

Salks deltagande i den välskötta tävlingen var möjlig tack vare medlemskapet i CTC, som är en förening för minst 100-åriga tennisklubbar som har varit med och bidragit till den internationella tennisutvecklingen. Arrangören Carrickmines är en legendarisk irländsk klubb som förfogar över banor av högsta klass på gräs, konstgräs, grus och hardcourt.

För Salkspelarna var det naturligtvis extra spännande att få spela på gräs. Det var ju på detta underlag som sporten föddes och utvecklades under 1870-talet på de brittiska öarna. Irland var på den tiden något av tennisens stormakt och det ansågs minst lika fint att vinna de irländska mästerskapen som att segra på Worple Road i Wimbledon.

Salks lag bestod av Nellie Johansson, Mick Knejp, Julia Mikaelsson och Oscar Wennerstad med Hans Mikaelsson som ledare. Salk besegrade spanskt motstånd i både kvartsfinalen och semifinalen efter starka segrar mot den kungliga poloklubben från Barcelona respektive Magdalena-klubben från Sociedad. Slutvinnare blev Cumberland Lawn Tennis Club från London.