Nyheter

måndag 1 oktober 2018

Förkval till Intrum Stockholm Open i Salkhallen

Snart är det dags för den 50:e upplagan av Intrum Stockholm Open. Tävlingen smygstartar faktiskt i Salkhallen, där ett förkval arrangeras den 10-12 oktober.

Tolv spelare gör upp om de båda wildcardplatserna till årets kvalturnering. Den färske Futurevinnaren, Markus Eriksson, är förstaseedad. Bland övriga spelare återfinns den 19-årige salkaren Karl Friberg, som vann fjolårets förkval.

Ytterligare tre unga salkare är med och tampas i förkvalet. Jonas Eriksson Ziverts, Carl Gustafsson och Filip Tensing går alla in i tävlingen onsdagen den 10 oktober klockan 13:00.

Intrum Stockholm Open ägs av SALK (40 %), KLTK (40 %) och Stockholms Tennisförbund (20 %). Förkvalet är en inbjudningsturnering, vars spelare valts ut av ägarföreningarna.

Årets jubileumsupplaga av tourens äldsta ATP-turnering inomhus går av stapeln i Kungl. Tennishallen den 14-21 oktober. I startfälten återfinns toppspelare som John Isner, Fabio Fognini och Stefanos Tsitsipas. Salkarna Elias och Mikael Ymer har tilldelats varsitt wildcard och är således också klara för huvudturneringen.

Lottning och spelschema till förkvalet återfinns här!