Nyheter

torsdag 31 januari 2019

Formstarka salkare landslagsuttagna

Det vankas spel i Davis Cup, Fed Cup och lag-EM för juniorer de kommande veckorna med många salkare i landslagstrupperna.

På juniorsidan belönas SALK Open-vinnaren Noa Forste Dinell med en plats i det svenska P14-landslaget som i helgen beger sig till Belgien där spel mot bland annat hemmanationen, Tjeckien och Storbritannien kan bli aktuellt. Det är en mycket tuff grupp och Noa kommer verkligen få bekänna färg mot några av världens bästa juniorspelare.

I helgen väntar också det viktiga Davis Cup-mötet borta mot Colombia i Davis Cup. Efter sex raka vinster är Sverige bara en seger ifrån att nå premiärupplagan av Davis Cup Finals. Förmodade singelspelare i Bogota är Elias och Mikael Ymer. Elias nådde i förra veckan kvartsfinal i Challengerturneringen i Rennes i sin årsdebut. Mikael vann tidigare under månaden sin första Challengertitel i karriären.

Det svenska Fed Cup-laget har också två formstarka salkare i truppen. Good To Great-tränade Rebecca Petersson återfinns denna vecka på plats 57 på världsrankingen och avancerade nyligen till den andra omgången av Australian Open. Med i laget är även Mirjam Björklund som fortsätter att övertyga på de internationella tourerna. Mirjam vann så sent som i söndags 15 000 USD-tävlingen i Monastir utan att tappa set. Fed Cup-kvalet spelas i Polen den 6-9 februari.

 

Mikael och Elias Ymer, foto: Sv Tennisförbundet