Nyheter

onsdag 11 maj 2022

Framgångar för Salktjejerna i Nordiska Mästerskapen

Tre salkare var uttagna att representera Sverige i Nordiska Mästerskapen för 14-åringar som spelades i Oslo den gångna helgen. Det blev stor succé där tjejerna lyckades vinna samtliga lagmatcher i överlägsen stil.

Salktjejerna Lea Nilsson, Tiana Tian Deng och Sonja Wedenski, samtliga födda 2008, blev tack vare fina resultat det gångna året uttagna att representera Sverige i Nordiska Mästerskapen som spelas varje år.

Nordiska Mästerskapen är en lagtävling för 13-åringar, men på grund av pandemin förra året fick killar och tjejer födda 2008 spela i år, ett år försenat. Norge, Danmark, Finland och Sverige gör upp om vilka som är bäst i Norden där varje lagmatch består av totalt åtta singlar och fyra dubblar.

Under tre dagar spelade Sverige totalt 36 matcher och vann 34. För tjejerna, som leddes av Salktränaren Carl Ackered, blev det 18-0 i matcher och 36-0 i set. Både Lea och Tiana spelade singel och dubbel i samtliga lagmatcher och vann i stor stil. Den tredje Salkspelaren, Sonja Wedenski, ville inte vara sämre och vann två singlar och två dubblar. Det blev alltså full pott för de svenska juniorspelarna som tydligt visade vilka som är bäst i Norden.  

En intervju innan mästerskapets start med Lea och Tiana tillsammans med coach Carl finns att se på Norska Tennisförbundets hemsida.

För tjejerna är nästa tävling regionskvalet till Next Generation Cup som börjar i slutet av veckan.  

 

Carl Ackered var lagkapten för Sverige. Foto: Norges Tennisförbund.