Nyheter

fredag 28 juni 2019

Framgångsrika Båstadveckor

Under sommarmånaderna avlöser de stora tävlingarna varandra i Sveriges tennismetropol, Båstad. Först ut var som vanligt juniorerna med Båstadtennis Corem Open och Sverigefinalen av Elite Hotels Next Generation med många starka Salkprestationer.

Båstadtennisen räknas som en av de fyra stora nationella juniorturneringarna tillsammans SM inomhus och utomhus samt SALK Open. I den äldsta flickklassen var Sara Dahlström obeveklig. Sara vann hela tävlingen utan setförlust och tappade endast fem game sammanlagt från kvartsfinalen och framåt.

Det blev även succé i den äldsta flickdubbelklassen. Sara Salemyr segrade i par med Anna Leijon från KLTK efter en mycket spännande final mot Smilla Kjaergaard och GLTK-spelaren Vanessa Widell-Ersöz.

Även i pojkarnas 18-årsklasser duggade Salkvinsterna tätt. Carl Gustafsson gick till final och Karl Fredrik Utheim till semifinal i A-klassen och i PS18B flög Melker Fredriksson fram till semifinal. Lika långt gick Gustafsson/Utheim i dubbelturneringen.

I pojkarnas 14-årsklass svarade Team FFAB-spelaren Noa Forste Dinell för ännu en stark insats. Noa vann hela sex matcher på vägen till final i singelturneringen. Bland 16-åringarna gick dessutom den Good To Great-tränade salkaren, Arslan Temirhanov, till semifinal i både singel och dubbel.

Båstadtennisen följdes av Sverigefinalen i Elite Hotels Next Generation med fyra spelsugna salkare på startlinjen. Tävlingen inleddes med dubbelklasserna där Lea Nilsson i par med KLTK:s Rebecca Malmström gick hela vägen till slutlig seger. I pojkarnas 13-årsdubbel avancerade Daniel Iliyaich till final med William Rejchtman Vinciguerra från region Syd och i 15-årsdubbeln gick Rafael Ymer och Albin Jansson från Näsbyparks TK till semifinal.

I singelspelet fortsatte framgångarna för de unga salkarna. Daniel Iliyaich, Alexandra Lindqvist, Lea Nilsson och Rafael Ymer vann samtliga flera matcher. Allra bäst gick det för Lea som följde upp sin dubbeltriumf med att även vinna singelturneringen.

Senare i sommar väntar bland annat de internationella seniorveckorna i Båstad med flertalet salkare i startfälten.

Klicka på bilderna för bildspel och bildtexter.