Nyheter

tisdag 10 april 2018

Framskjutna Salkplaceringar

Många salkare svarade för fina insatser i junior-SM inomhus, som precis som vanligt avgjordes i Göteborg under påskhelgen.

I flickornas 16-årsklass avancerade både Lea Forste Dinell och Smilla Kjaergaard till åttondelsfinal i singel. De båda Salktjejerna kamperade ihop i dubbelturneringen, där de tog sig vidare till kvartsfinal. Lika långt gick Hannes Tylehed i den äldsta pojkdubbeln i par med Linus Carlsson Halldin.

För 14-åringarna noteras fina kvartsfinaler i singelspelet för Noa Forste Dinell och den Good To Great-tränade salkaren Tsegai Gebremeskel. Noa är ett år ung i klassen och blev i och med framgången den bästa spelaren född 2005 i hela klassen.

Parallellt med 14- och 16-årsklasserna kämpade även 10- och 12-åringarna på GLTK. De yngre klasserna ingår inte i junior-SM, men är ändå viktiga för att få många matcher mot tufft motstånd. Bland de salkare som fick spela mycket märks Tor Agnvall (final i PS12C), Irma Evers (semifinal i FD12), Silje Kjaergaard (final i FS12C) och Lea Nilsson (semifinal i FS10 och seger i FD10).