Nyheter

fredag 21 januari 2022

Fyra salkare i Australian Open

Hela fyra Salkspelare deltog i årets första Grand Slam-turnering, Australian Open. Bäst gick det för Rebecca Peterson som avancerade till den andra omgången av huvudturneringen.

23-åriga Mirjam Björklund gjorde debut på Grand Slam-nivå som seniorspelare. Mirjam tog verkligen chansen och spelade sig fram till kvalfinal efter meriterande segrar mot rutinerade Conny Perrin och Arina Rodionova.

Kvalfinal blev även Elias Ymers facit i Melbourne. Elias var ändå ytterst nära att ta en plats i huvudturneringen, eftersom det endast hade behövts ett återbud till för att 25-åringen skulle komma in som lucky loser.

För lillebror Mikael Ymers del hade säsongen inletts lovande med en kvartsfinalplats i Adelaides ATP-turnering. I Australian Open lottades dock Mikael mot världsfyran Stefanos Tsitsipas, som efter visst besvär vann i raka set på Rod Laver Arena.

Rebeccas Petersons säsongsinledning gav till och med eko utanför Sveriges gränser med den sensationella vinsten över världstvåan Aryna Sabalenka i Adelaides WTA-turnering. Rebecca inledde även piggt i Australian Open när hon betvingade hemmaspelaren Daria Saville med 6-2, 6-3. I andra omgången blev det emellertid respass mot den polska världsstjärnan, Iga Swiatek.

Trots förlusten är Rebeccas äventyr i Melbourne Park inte över. Rebecca är nämligen klar för den tredje omgången av dubbelturneringen tillsammans med den 20-åriga ryskan, Anastasia Potapova.