Nyheter

onsdag 26 augusti 2020

Glädjefylld Tennisens dag i Björklunds Hage

Lördagen den 22 augusti genomfördes Tennisens dag på 88 tennisklubbar runtom i landet. Salk passade på att vara på de nyanlagda minitennisbanorna i Björklunds Hage. Arrangemanget blev mycket lyckat.

Svenska Tennisförbundets ordförande Åsa Hedin var på plats och kunde i samspråk med Stockholm Tennisförbunds regionschef Anders Heimklo konstatera de nya banornas stora betydelse. Mintennisbanorna i Björklunds Hage är gratis för alla att spela på och de har varit ett populärt utflyktsmål för många tennisresande ända sedan de blev klara i början av juli.

Minitennisbanorna gästades även av den framgångsrike rullstolstennisspelaren Anders Hård och förbundskaptenen Niclas Rodhborn under Tennisens dag. Det var många som njöt av deras uppvisningsspel och som därefter provade att spela såväl stående minitennis som rullstolsminitennis.

Det var både rutinerade spelare och nybörjare som tog chansen att vara med under Tennisens dag, som förhoppningsvis inspirerade många till att fortsätta förkovra sig i den ädla tennissporten.