Nyheter

måndag 26 november 2018

Golv i duschutrymmen halkbehandlat

Golven i omklädningsrummen har den 22 november behandlats för att åstadkomma bättre fäste. Halkbehandlingen genom företaget Safestep gör att friktion skapas när kakelplattorna är blöta.

Duschgolven har varit hala under en tid, framförallt i herrarnas omklädningsrum, vilket uppmärksammats av kunder i hallen. I ett första steg har vi försökt att ändra städrutiner och val av rengöringskemikalier i syfte att få bort ytskikt på kaklet som gör det halt. Olika rengöringsmetoder har prövats utan tillräckligt bra resultat. Därför genomfördes natten den 22 november en halkbehandling genom företaget Safestep som har ledande referenser inom området. Halkbehandlingen går ut på att ytskiktet i kaklet etsas på mikronivå på sådant vis att väsentligt ökad friktion åstadkoms när kaklet är blött. Motsvarande behandling gjordes med framgång även 2014, men effekten har uppenbarligen avtagit sedan dess.

Vi är nöjda med effekten av halkbehandlingen. Dock bör man fortsatt vara på sin vakt eftersom behandlingen inte är någon garanti för att det inte kan vara halt, i synnerhet inte när det gått många timmar sedan senaste städningen/rengöringen av duschgolvet.

Vi är mycket tacksamma för de synpunkter som inkommit om att duschgolven varit hala. Vi tar tacksamt emot fler tankar om detta eller annat i anläggningen.