Nyheter

tisdag 23 april 2019

Guld och silver i JSM

Under påsklovet avgjordes Junior-SM för 14- och 16-åringar på GLTK i Göteborg. Noa Forste Dinell och Rafael Ymer spelade sig till medalj av ädlaste valör.

I PD14-finalen ställdes Team FFAB-spelarna Noa Forste Dinell och Rafael Ymer mot Max Dahlin (Kungsbacka TK) och Filip Gustafsson (Ullevi TK).  Noa och Rafa vände ett stort underläge till vinst i första set. Matchen avgjordes i matchtiebreak där killarna till slut tog hem SM-guldet!

I pojksingel 14 tog Noa en fin silvermedalj efter att ha mött klubbkompisarna Evin Nilsson i kvartsfinal och Rafael Ymer i semifinal. I finalen ställdes Noa mot Albert Saar från Lidingö där Albert tog revansch från SALK Open-finalen och avgick med segern.

Noa ligger nu på delad förstaplats i racet till stipendium från Stefan Edbergs stiftelse. Stiftelsen delar sedan 1996 årligen ut stipendie till de 14- och 16-åringar som lyckats bäst i årets fyra stora tävlingar på hemmaplan (SALK Open, JSM inne, Båstadtennis och JSM ute).

I samband med JSM spelades också Åkes Äkta Hönökaka Cup för 10- och 12-åringar. Sara Naeslund och Lea Nilsson nådde fram till semifinal i 12-årsdubbeln och Lea tog sig till kvartsfinal i FS12A, båda ett år unga i klassen.

 

SM-guld i PD14 för Rafael Ymer och Noa Forste Dinell.

Sara Naeslund och Lea Nilsson nådde fram till semifinal i FD12 i Åkes Äkta Hönökaka Cup.