Nyheter

onsdag 16 september 2020

Guld och trippla seriespelsbrons

Efter ett långt Coronauppehåll var det i helgen åter dags för spel i inomhusserien för fyra av klubbens framgångsrika representationslag. I D60-slutspelet i Göteborg blev det guld för Salk, medan D40-, F18- och P18-lagen bärgade bronsmedaljer.

I det uppskjutna D60-slutspelet finalbesegrades hemmaklubben GLTK med övertygande 3-0. Edith Nordin och Maria Låftman tog hand om singlarna på bästa sätt och i dubbeln vann Edith i par med Lisbeth Andersson.

Det var D60-lagets åttonde guld på de nio senaste inomhusmästerskapen. Det är troligt att det endast är Salks D40-lag som kan matcha en sådan dominans i svensk klubbtennis historia.

I årets slutspel blev det medalj för elfte året i rad för D40-damerna. Efter respass i semifinalen mot Elfsborg Tennis var Salkdamerna starkast i bronsmatchen när arrangörsföreningen Kungsbacka TK betvingades med 2-1.

Det blev även brons för Salks 18-årslag både på flick- och pojksidan. I semifinalspelet på hemmaplan noterades förluster mot Fair Play TK för flickorna och KLTK för pojkarna.

I slutet av september drar höstens seriespel igång. Salk är med i samtliga nationella junior- och veteranserier samt i Elitserien för damer och herrar.