Nyheter

tisdag 29 juni 2021

Guld, silver och brons i Båstadtennisen

Efter ett långt år utan nästan några tävlingar och matcher så var det ett gäng taggade spelare som ställde upp i Båstadtennis Corem Open 2021.

Salk lyckades ta hem några medaljer, varav två guld. I PD12 vann Oliver Wennerstad i par med Kungligas William Kjellberg och i FD12 blev det slutseger till Salkparet Jessica Sundvall och Nathalie Mackay Westling. Den senare tog sig även till final i FS12A där Rebecca Malmström blev en alltför svår nöt att knäcka. Både Oliver och Jessica tog sig även till semifinal i respektive klass.

I de äldre klasserna så var det Rafael ”Raffi” Ymer som tog sig längst, där blev det silver i PS16A. Raffi tog sig också i par med Noa Forste Dinell fram till semifinal i dubbel. Tack vare de fina resultaten så blev Raffi klar för Junior-EM senare i sommar.

Även Sara Naeslund, Oscar Wennerstad och Casper Fagerlund gjorde superfina resultat och nådde hela vägen fram till semifinal. Sara i FS16B och grabbarna i PS12C.

Resultaten i sin helhet:

Guld
PD12 Oliver Wennerstad
FD12 Nathalie Mackay Westling
FD12 Jessica Sundvall

Silver
PS16A Rafael Ymer
FS12A Nathalie Mackay Westling

Brons
FS16B Sara Naeslund
PD16A Rafael Ymer
PD16A Noa Forste Dinell
PS12A Oliver Wennerstad
FS12A Jessica Sundvall
PS12C Oscar Wennerstad
PS12C Casper Fagerlund

Nathalie Mackay Westling, Jessica Sundvall och Oliver Wennerstad flankerade av coacherna Carl Ackered och Kalle Norberg.

Rafael Ymer vann silver i PS16A och brons i PD16A tillsammans med Noa Forste Dinell.