Nyheter

torsdag 27 april 2017

Guld, silver och brons för veterantrion

Från veteran-SM på GLTK i Göteborg fick SALK med sig medaljer av alla dess slag. I två av klasserna handlade det mesta om en välbekant trio.

Veteran-SM inomhus avgjordes i år 5-11 april på GLTK i Göteborg. Många SM-guld, final- och semifinalplatser är salkarnas facit när vi nu summerar.

Efter tre matcher utan setförlust i HD70 var Salkparet Per Schött/Anders Tiblom framme i final, där de sedan betvingade Lars-Erik Eskilsson/Göran Larsson från Tabergsdalens TK med 6-2, 6-2 och vann SM-guldet.

I MD70-finalen fanns salkare på båda sidor om nätet. På ena sidan stod SM-guldmedaljören från motsvarande herrdubbelklass, den ovan nämnda Per Schött, i par med Margareta Meldahl, KLTK. På andra sidan nätet stod Anita Carlsson med ovan nämnda Lars-Erik Eskilsson. Schött/Meldahl var det starkare paret och utgick med segern, 6-3, 7-5.

Salkarna Gunilla Berg, Maria Låftman och Edith Nordin brukar i regel prenumerera på medaljer från svenska mästerskap, så också denna gång. För några veckor sedan vann de tillsammans guld i lag-SM för SALK. När det nu vankades individuella mästerskap möttes Berg och Låftman i finalen i DS60, där Berg var den starkare av de två och vann 6-2, 6-3. I semifinalen hade Berg besegrat Nordin, 6-3, 6-2.

Mönstret i mixeddubbelklassen MD60 var detsamma som i singelklassen, nämligen två salkare mot varandra i final efter att den tredje fått ge sig i semifinal. Låftman vann nu semifinalen mot Nordin/Anders Björklund (Näsbyparks TK) med  6-7, 6-3, 10-7. Finalen mot Berg/Jan Rydegran (Saltsjö-Duvnäs TK) var minst lika jämn, 6-4, 4-6, 10-7.

I DD55 spelade Maria Låftman och Edith Nordin med varandra och tog sig till final.