Nyheter

tisdag 9 april 2019

Guld till Salks 18-årstjejer

Det blev medalj av ädlaste valör i lag-SM för Salks starka 18-årstjejer. Finalen borta mot KLTK blev en riktig rysare, där SALK avgick med segern först efter ett avgörande matchtiebreak i dubbel.

KLTK inledde finalen piggast genom att vinna den inledande dubbelmatchen. Men Salktjejerna vägrade ge sig och efter stabila singelsegrar av Sara Salemyr och Katja Jules Viberg var finalen helt jämn.

En nyhet i årets serie är att ett avgörande matchtiebreak i dubbel spelas vid 2-2 i matcher istället för att tillämpa traditionell gameräkning. I matchtiebreaket mönstrade SALK Sara Dahlström och Sara Salemyr, vilka blev matchhjältar efter 10-5 mot Anna Leijon och Alva Norberg.

– Vi har ett mycket bra och sammansvetsat tjejgäng på SALK. Det här var en riktig lagseger, kommenterar Elitansvarige Karim Benturki.

Vägen till finalen gick via segrar mot Norrköpings TK, Näsbyparks TK och Fair Play TK. I guldlaget ingick Sara Dahlström, Lea Forste Dinell, Katja Jules Viberg, Smilla Kjaergaard och Sara Salemyr.

Även Salks 18-årspojkar svarade för en stark insats i lag-SM genom att avancera till semifinal, där det blev respass på bortaplan mot de blivande mästarna GLTK.