Nyheter

torsdag 6 september 2018

Guldregn till Salkveteranerna

Salks veteranspelare har under sensommaren skördat stora framgångar både i internationella och nationella sammanhang. Bland framgångarna märks guld i såväl individuella SM som lag-SM samt ett historiskt guld i lag-VM.

Under den första helgen i september vann Salks D50-spelare silver i lag-SM efter seger mot Ödåkra i semifinalen och förlust mot Lidingö i finalen. Dessförinnan hade D40-laget bärgat guld efter starka slutspelsinsatser mot Kungsbacka och Elfsborg. Sedan tidigare var även D60-laget klara guldmedaljörer efter sin övertygande seger i grundserien. Två guld och ett silver är ett mycket sällan matchat facit i utomhusserien i ett historiskt perspektiv.

Precis som i lag-SM blev det gott om Salkmedaljer när individuella SM avgjordes på Drivans klassiska grusbanor i Båstad. Framförallt damerna satte sin prägel på mästerskapet med singelguld till Edith Nordin och Maria Låftman. I dubbel segrade Gunilla Berg och Sofie Björling i 55-årsklassen, medan Edith Nordin och Anita Carlsson kunde lägga ännu ett mixedguld till den redan digra medaljsamlingen.

På herrsidan blev det medalj av ädlaste valör i lag-VM i sydtyska Ulm. Trots att många före detta toppspelare deltog kunde Sverige vinna guld i 50-årsklassen med salkaren Marcus Thorstrand i det segrande laget. Marcus är för övrigt något av de stora mästerskapens man. Många minns säkert det bejublade guldet i H45-klassen i veteran-SM 2015 på hemmaplan i Salkhallen.