Nyheter

torsdag 11 maj 2017

H75-laget fullbordade succén

Salks veteraner är bättre än någonsin. I början av maj avgjordes den uppskjutna H75-finalen i inomhusserien på hemmaplan i Salkhallen. Finalmotståndarna Ullevi TK inledde starkast, men Salkspelarna lyckades vända till seger efter ännu en fenomenal laginsats.

Årets inomhussäsong på veteransidan är i många avseenden historisk. Ingen svensk klubb har tidigare tagit fem lagguld. Faktum är att SALK lade beslag på mer än hälften av titlarna. Precis som förra året vann damerna allt som fanns att vinna. Dessutom vann både H70- och H75-laget guld efter dramatiska slutspel.

I H75-finalen lyckades Per Johansson tvinga fram en avgörande dubbel efter att ha besegrat Lars-Gunnar Davidson med 2-6, 7-5, 10-5. Per var illa ute både i det andra setet och i inledningen av matchtiebreaket. I dubbeln spelade sedan Per och Johan Flink bländande tennis mot Davidson och Bo Jerhamre, vilket innebar slutlig seger med 2-1 i matcher för de rutinerade Salkherrarna.  Det bärgade guldet hade inte heller varit möjligt utan bröderna Erik och Stig von Bahr samt Bengt Kulling, vilka var tongivande i grundserien.

Många av Salks duktiga veteranlag tränar för tillfället för fullt för att försvara klubbens färger i utomhusserien. Spelschema och tabeller återfinns här!

H75laget2017_Per Johansson, Erik von Bahr och Johan Flink_640 x 480 pxl

H75-laget: Per Johansson, Erik von Bahr och Johan Flink