Nyheter

onsdag 15 mars 2017

Historiska veteranframgångar

Salks tennisveteraner går från klarhet till klarhet. I Svenska Tennisserien inomhus är hela fem Salklag slutspelsklara, vilket är nytt rekord.

Damerna fortsätter att briljera och är slutspelsklara i 40-, 50- och 60-årsklasserna. SALK har ju varit svensk tennis dominant på damveteransidan under en mycket lång rad av år. 40-laget är värdar för sitt slutspel i Salkhallen den 1-2 april, medan 50-laget spelar i Saltsjö-Duvnäs och 60-laget beger sig till Uddevalla.

Senast som något av Salks herrlag spelade nationellt slutspel var 2010, när H65-laget vann silver i Östersund. I år har inte mindre än två herrlag tagit sig till slutspel. H70-laget åker till Varberg och hoppas på ett nytt tennisunder i den vackra halländska staden. För H75-herrarna väntar en direkt avgörande final mot antingen Lugi eller Ullevi i Salkhallen senare i april.

Det var faktiskt ytterst nära att ytterligare ett herrlag tog sig vidare till slutspel. H45-herrarna var nämligen ett ynka matchtiebreak ifrån avancemang i det direkt avgörande mötet mot Järfälla TS. I övrigt noteras H65-lagets magnifika avslutning med sju raka segrar och befordran till den högsta divisionen.

Se här för aktuella tabeller och resultat!