Nyheter

måndag 30 maj 2022

Internationella Salkframgångar

Många salkare tävlar framgångsrikt på de internationella arenorna för stunden. I Paris glänste Mirjam Björklund och Mikael Ymer. I Jönköping tog Lea Nilsson sin första internationella 18-årstitel i singel.

Precis som ifjol avancerade Mikael Ymer till den tredje omgången av Franska Öppna, som alltjämt pågår i Paris. 23-årige Mikael besegrade James Duckworth och 29-seedade Dan Evans, innan världsfyran Stefanos Tsitsipas blev för svår.

Mirjam Björklund var ett annat stort glädjeämne i den franska huvudstaden. ”Mimmi” vann tre kvalmatcher och tog därmed steget in i huvudtävlingen av en Grand Slam-turnering för första gången.

Lea Nilsson och Tiana Tian Deng är nästan på dagen tio år yngre än Mirjam, men det hindrar dem inte från att redan nu vinna internationella titlar. De båda 13-åringarna vann på söndagen dubbeln i Jönköpings ITF-tävling.

I singelklassen var Lea obeveklig när hon spelade hem titeln utan att tappa ett enda set under veckan. Lea tar nu klivet in på topp 600 på den internationella 18-årsrankningen.

Bästa svenska på ITF-rankningen är för övrigt Tilde Strömquist, som nyligen gick till semifinal i singel och vann dubbeln i Värnamos kategori 3-tävling. Tilde tävlade även i helgen och gick till final i Sommartourtävlingen Tors Hammare Open i Eskilstuna.

Klicka på bilderna för större storlek.