Nyheter

onsdag 23 maj 2018

Internationella Salkframgångar

De senaste två veckorna har bjudit på många fina insatser av Salks internationellt tävlande spelare.

Rebecca Petersons seger i 100 000 USD-tävlingen i Cagnes-sur-mer innebär en milstolpe för den Good To Great-tränade salkaren, som för första gången tar sig in på topp 100 i världen i singel. Man får gå tillbaka över tio år till Joachim ”Pim-Pim” Johanssons glansdagar som tourspelare för att hitta en topp 100-rankad salkare på seniorsidan.

Elias Ymer är också nära topp 100 efter att ha nått semifinal i den stora Challengerturneringen i Aix-en-Provence. Den 22-årige salkaren återfinns för tillfället på plats 122 i världen. Precis som Rebecca kvalar Elias denna vecka till Franska Öppna mästerskapen i Paris.

Under de gångna två veckorna har det även spelats internationella tävlingar på hemmaplan med framskjutna placeringar för de hårdsatsande salkarna.

I Karlskronas 15 000 USD-tävling blev sistaårsjunioren Molly Helgesson och Fed Cup-spelaren Mirjam Björklund bästa svenskor tack vare sitt kvartsfinalavancemang.

Veckan därpå i Pixbos 15 000 USD-tävling gick det ännu bättre för 19-åriga Mirjam, som tog sig hela vägen till final efter ett antal imponerande skalper.