Nyheter

onsdag 8 februari 2023

Internationella turneringssegrar

Många salkare tar för sig på de internationella tennistourerna. Både Tiana Tian Deng och Rafael Ymer är färska turneringsvinnare. I lag-EM inomhus förde Lea Nilsson Sverige till slutspel och i Abu Dhabi tog Mirjam Björklund sin första topp 50-seger i karriären.

Blott 14-åriga Tiana Tian Deng vann singeltiteln i Oberpullendorfs internationella 18-årsturnering. I finalen besegrades det österrikiska hemmahoppet Emma Leitner med 6-4, 5-7, 6-3. Tack vare framgången tar Tiana klivet in på topp 500 på juniorvärldsrankningen.

Rafael Ymer är också på väg uppåt på rankningen. Rafael vann den gångna veckan dubbeln i den internationella 18-årstävlingen på Rafael Nadals akademi i Manacor på Mallorca. Den tempostarke salkaren gjorde nyligen comeback efter en lång tids skadefrånvaro.

Både Nathalie Mackay Westling och Lea Nilsson representerade Sverige i kvalet till lag-EM inomhus. Nathalie var bland annat med i segermatchen mot Irland när det svenska 14-årslaget slutade sjua i gruppen. Ännu bättre gick det för Lea Nilsson, som var tongivande när 16-årslandslaget vann sin kvalgrupp på hemmaplan i Svedala. Sverige kvalificerade sig därmed till slutspelet i franska Brest den 17-19 februari.

Mirjam Björklund har inlett året lovande. I WTA-turneringen i Hua Hin vann Mirjam en match i huvudturneringen. ”Mimmi” fortsatte direkt till storturneringen i Abu Dhabi, där 38-rankade Aliaksandra Sasnovich fick se sig besegrad med 6-3, 6-7 (7-9), 7-5. Även om det sedermera blev respass i den andra kvalomgången har säsongsinledningen visat att Mirjam blir att räkna med under 2023.

 

Tiana Tian Deng vann singeltiteln i Oberpullendorfs internationella 18-årsturnering.

 

Nathalie Mackay Westling (mitten) representerade Sverige i kvalet till lag-EM inomhus för 14-åringar tillsammans med Rebecca Malmström, KLTK och Anabelle Teikari, Helsingborgs TK.