Nyheter

måndag 17 juni 2024

Jenny Lindström blir ny sportchef på SALK och rekrytering av ny klubbchef påbörjas.

Tillförordnad klubbchef Jenny Lindström övergår till rollen som sportchef på SALK.

Jenny har sedan augusti 2023 varit tillförordnad klubbchef på SALK och har med framgång fört klubben framåt. Det är med stor glädje vi kan meddela att Jenny väljer att fortsätta sitt arbete hos oss i rollen som sportchef, med fokus på att vidareutveckla sportsektionen och implementeringen av Svenska Tennisförbundets nya spelutvecklingsmodell (ROG).

”Det känns riktigt roligt och inspirerande att få vara med och driva den sportsliga agendan på SALK framåt då vi har mycket ambitiösa mål och planer de kommande åren. Jag brinner för både nationell och internationell tennis och tillsammans med mina kollegor och partners lovar vi göra allt vi kan från Salks håll att bidra till svensk tennis gemensamma plan – Game Change 2030. Salks målsättning är att vi ska få fram riktigt duktiga tjejer och killar som ska ta sig till junior-Grand Slams och sedan gå vidare till att bli proffs över tid. Därför kommer spelarutveckling att vara ett särskilt fokus framåt för att bli det Powerhouse i tennis vi vill vara både inom bredd- och elitverksamheterna” säger Jenny Lindström.

Jenny Lindström har en gedigen bakgrund inom tennis, både som spelare och ledare. Hon har vunnit 17 SM-guld (singel, dubbel och lag), fyra Kalle Anka Cup-titlar, och var som bäst rankad 23:a i världen bland juniorer. Jenny har också representerat Sverige på både junior- och seniornivå och varit landslagskapten för juniorer vid Nordiska Mästerskapen och Lag-EM.

Under flera år var Jenny Tournament Director för WTA-tävlingen Nordic Light Open och hon har även suttit i Svenska Tennisförbundets styrelse. Innan hon tillträdde jobbet som tillförordnad klubbchef på SALK arbetade hon på Good To Great, med ansvar för padelverksamheten, inklusive Members & Ladies Club. Jenny har även haft befattningar utanför tennisvärlden, bland annat på Telia och Cancerfonden.

”Vi är väldigt glada att vi får behålla Jenny på SALK i rollen som sportchef. Jenny har visat ett stort engagemang för klubben och har på kort tid i rollen som tillförordnad klubbchef genomfört betydelsefulla förändringar. Hennes solida tennisbakgrund, ledaregenskaper och kommunikativa förmåga är styrkor vi ser kommer komma väl till pass i rollen som sportchef” säger Manfred Löfvenhaft, ordförande SALK.

I samband med att Jenny övergår till rollen som sportchef, kommer SALK att rekrytera en ny klubbchef. Rekryteringen av den nya klubbchefen förväntas vara klar under tidig höst 2024.

Intill dess att en ny klubbchef har tillträtt kvarstår Jenny i rollen som tillförordnad klubbchef. För att underlätta Jennys arbete i denna övergångsfas kommer Peter Säll, idag styrelseledamot i bl.a. AB Salktennis och Stiftelsen Streber, att på deltid bistå Jenny i klubbledningsarbetet. Peters uppdrag påbörjas idag den 17 juni 2024 och varar till och med den 31 oktober 2024.