Nyheter

fredag 15 april 2016

Jessica Lehnhoff invald i Hall of Fame

Salktränaren valdes in hos sin alma mater University of Florida.

Den kunniga och mycket uppskattade Salktränaren Jessica Lehnhoff har blivit invald i University of Florida Hall of Fame. Hon studerade vid universitetet och representerade dess tennislag, Gators.

Att bli invald i The University of Florida Hall of Fame är den finaste utmärkelsen för en idrottare på universitetet. Bland tidigare invalda i Hall of Fame återfinns bl a Lisa Raymond (fd dubbelvärldsetta i tennis) och Abby Wambach (utsedd till världens bästa fotbollsspelare).

Lehnhoffs gedigna meritlista gör att hon nu själv är en ”Hall of Famer” och hon är i ett namnkunnigt sällskap bland årets invalda idrottare: Ryan Lochte (elvafaldig olympisk medaljör i simning), Kerron Clement (världsrekordhållare och olympisk medaljör i friidrott) och NBA-mästare i basket, för att nämna några.

Tunga meriter
Hon rankades som nr 1 i både singel och dubbel i USA:s collegetennis, var nr 1 i USA genom hela juniortiden och nr 1 i världen för 14-åringar och yngre. Hon nådde som bäst plats 9 på den internationella juniorvärldsrankingen.

Hon vann NCAA-mästerskapen och vann dessutom, som den tredje i historien, All American-titlar i både singel och dubbel samma år.

Hon tilldelades det prestigefulla Ben Hill Griffin Award som ges till en kvinnlig respektive en manlig idrottare på universitetet för främst idrottsliga prestationer, resultat i skolbänken och sportsmannaanda.

Som första collegepar lyckades Lehnhoff tillsammans med Whitney Laiho nå åttondelsfinal i dubbel i US Open 2001. I en kvällsmatch mötte de Navratilova/Sanchez Vicario inför fullsatta läktare.

Ranking
Högsta WTA-ranking dubbel: 105
Högsta WTA-ranking singel: 166
Detta trots att hon bara spelade tre år på touren.

Valde mellan college och WTA-touren
Innan college hade Lehnhoff vinster mot topp 100-spelare på WTA-touren. Valet föll ändå på att gå college då hon kände att detta skulle vara bäst för hennes tennisutveckling men också för utvecklandet som person. Hon verkar inte ångra sitt val i dag, eller som hon själv uttrycker det: ”Having played tennis for the University of Florida Gators was one of the best experiences of my life.”

SVT Sportnytt porträtterade Jessica Lehnhoff i onsdagens sena sändning (se 11:22 in i sändningen).

Stort grattis Jessica, vi på SALK är mycket glada över att ha dig i vår klubb!