Nyheter

tisdag 9 november 2021

Fina resultat i JSM & Åkes äkta Hönökaka Cup

Svenska mästerskapen för juniorer genomfördes på GLTK under höstlovet och många salkare var i vanlig ordning framme och slogs om medaljerna.

I PD16 blev det guld för salkparet Noa Forste Dinell och Rafael Ymer. Paret har tidigare vunnit PD12, PD14 och nu alltså även PD16. ”Raffi” gick också till semifinal i PS16 där han förlorade mot slutsegraren Albert Saar, Lidingö TK.

I FD12 blev det ytterligare ett guld. Nathalie Mackay Westling gick hela vägen tillsammans med Hedvig Turesson från Helsingborgs TK.

Lea Nilsson tog sig som ett år ung i 14-årsklassen, till semifinal i singel där hon förlorade mot vinnaren Antonina Czajka. Lea slog på vägen ut förstaseedade Linea Bajraliu i överlägsen stil. Lea gick också hela vägen till final i dubbel i par med Näsbyparks Louise Ternström där de fick se sig besegrade av singelfinalisterna Nellie Taraba Wallberg och Antonina Czajka.

I PS12 gick Oliver Wennerstad bäst och nådde hela vägen till final där Vallda TK:s Knut Andersch blev en för tuff nöt att knäcka och Oliver förlorade 6-4 6-1.

Nellie Johansson jobbade bra och tog sig hela vägen till final där det tyvärr tog stopp.

Det var en lärorik resa och Salk hade många spelare som var med och krigade och fajtades. I påsk är det dags igen och då kommer vi ännu bättre och starkare!

Resultat för JSM (14- och 16-årsklass) samt Åkes Äkta Hönökaka Cup (10- och 12-årsklass):

Guld
Noa Forste Dinell/Rafael Ymer PD16
Nathalie Mackay Westling FD12

Silver
Nellie Johansson FS10B
Lea Nilsson FD14
Oliver Wennerstad PS12

Brons
Lea Nilsson FS14
Rafael Ymer PS16

Kvartsfinal
Emilia Deuschl FD12 och FS12A
Ingrid Forsberg FD16
Noa Forste Dinell PS16
Mick Knejp PS12A
Sebastian Lindstedt PS10B
Sonja Wedenski FD14
Oliver Wennerstad PD12