Nyheter

måndag 22 augusti 2016

Junior-SM i Linköping och Norrköping

SM-guld och semifinaler bland framgångarna.

Linköpings TK och Norrköpings TK stod som årets arrangörer av junior-SM utomhus, 14- och 18-åringarna spelade i Linköping medan 16-åringarna i Norrköping.

I 18-årsklassen möttes de Good to Great-tränade salkarna Karl Friberg och Jonas Eriksson Ziverts i semifinal. Eriksson Ziverts var den starkare för dagen och vann i två raka set. Den efterföljande finalen mot David Norfeldt, GLTK, slutade med seger 6-3, 6-2 och Eriksson Ziverts blev i och med det svensk mästare.

Ebba Rosberg gick till semifinal i 18-årsdubbeln med Mathilda Vidgren, Trollbäckens TK. Paret har även tidigare varit framgångsrikt, i januari vann de SM-guldet inomhus tillsammans.

Den Good to Great-tränade salkaren Molly Helgesson gick till kvartsfinal i 16-årsklassen.

I pojkarnas 16-årsklass spelade Filip Tensing semifinal i dubbel med Liam Hedlund, KLTK. I singeln nådde Tensing åttondelsfinal.

Smilla Kjaergaard och Lea Forste Dinell nådde tillsammans semifinal i flickdubbel 14. I singelspelet gick båda till åttondelen.

Samtidigt som junior-SM avgjordes den stora ”10- och 12-årscupen” i Norrköping. Här gick Tsegai Gebremeskel till semifinal i PS12.