Nyheter

tisdag 15 oktober 2019

Karriärbästa för Rebecca och Mikael

Sverigeettorna Rebecca Peterson och Mikael Ymer är onekligen i storslag. Rebeccas WTA-titel i Tianjin för upp 24-åringen till plats 44 på världsrankningen. Mikael Ymer noterar också karriärens högsta placering efter Challengertiteln i Mouilleron-le-Captif.

Rebecca Peterson har övertygat stort under sin Asien-turné med inte mindre än två WTA-titlar. Söndagens final i Tianjin flyttades inomhus efter kraftigt regn, men det störde inte Rebecca som besegrade Heather Watson med 6-4, 6-4.

Salktjejens två WTA-titlar för upp henne jämsides med profiler som Sofia Arvidsson, Johanna Larsson och Åsa Svensson i titelligan i singel. Avancemanget till plats 44 i världen innebär även att det endast är Arvidsson (29) och Svensson (28) som har varit högre rankade än Rebecca under de senaste 25 åren på damsidan.

Mikael Ymer klättrar också till karriärbästa på världsrankningen. Mikael återfinns på plats 75 efter triumfen i franska Mouilleron-le-Captif. Kalle Norbergs adept har verkligen fått spelet att stämma i år med hela fyra titlar på Challengertouren.

Senast en svensk herrspelare var rankad på topp 75 i världen var i början av juni 2012 då Robin Söderling var Sverigeetta. Mikael fortsätter tävlandet denna vecka på hemmaplan i Intrum Stockholm Open, där även storebror Elias försvarar de svenska färgerna i huvudturneringen.