Nyheter

lördag 29 april 2017

Många matchvinster på junior-SM

När veteranerna spelat färdigt sina svenska mästerskap på GLTK var det juniorernas tur att spela färdigt sina. Det var många salkare som kom hem med matchvinster från de olika klasserna.

Traditionsenligt avgjordes junior-SM inomhus på GLTK, där det under mitten av april samlades hundratals tennisjuniorer från hela Sverige.

Den Good to Great-tränade salkaren Rikard Rååd nådde kvartsfinal medan Carl Gustafsson, Karl Fredrik Utheim och Hannes Tylehed nådde åttondelsfinal. Hannes, ett år ung i klassen, besegrade sin jämnårige Sverigeetta Ross Weibull, Allmänna TK Lund, med 6-2, 6-2. En mycket meriterande seger för Hannes. Från kvalturneringen till samma klass gick Melker Fredriksson och Ermin Kadric in i huvudturneringen efter tre vinstmatcher var. Johan Holgersson gick till kvalfinal.

I dubbelklassen för 16-åringarna gick Carl Gustafsson, i par med Kevin Chahoud, Falkensbergs TK, till semifinal på den undre halvan av lottningen. På den övre halvan av lottningen tog sig den GtG-tränade Rikard Rååd även han till semifinal, i par med Gustaf Ström, Näsbyparks TK. På vägen till semifinalen satte Rååd/Ström stopp för David Flisberg/Erik Särlvik i åttondel och i kvartsfinalen för ovan nämnda Hannes Tylehed i par med Linus Carlsson Halldin, Näsbyparks TK. Karl Fredrik Utheim gick till kvartsfinal med Jonas Engström, KLTK.

I flickornas 16-årsklass blev Frida Bostrand, Fair Play TK, för svår för Sara Salemyr i kvartsfinal. Den oseedade Bostrand fortsatte sedan sitt segertåg och hade ett par dagar senare vunnit SM-guldet.

Den största klassen i junior-SM var 14-årsklassen, i pojkklassen fanns hela 207 spelare, att jämföra med 128 i huvudturneringen i en grand slam. En kvartsfinalplats innebar således att man hade vunnit fyra eller fem matcher. Den Good to Great-tränade salkaren Arslan Temirhanov lyckades med bedriften att vinna fyra matcher och tog sig till kvartsfinal. Tsegai Gebremeskel vann lika många matcher och gick till åttondel. I dubbelklassen spelade Arslan tillsammans med Måns Dahlberg, Påvelunds Te & Badm, och efter sex vinstmatcher i raka set var turneringssegern och SM-guldet ett faktum.