Nyheter

torsdag 22 augusti 2019

Många Salkguld i junior-RM på hemmaplan

SALK arrangerade som vanligt junior-RM på Riksby under augusti månad. I år var dubbelklasserna tillbaka på programmet till glädje för många av deltagarna. Tävlingen blev framgångsrik för salkarna med flertalet framskjutna placeringar.

I herrsingel 21 blev det en repris på Stockholm Open 1987, dvs. med fyra hemmaspelare i semifinal. Titeln erövrades av Carl Gustafsson efter en spännande och mycket sevärd final mot Karl Fredrik Utheim. Carl vann även dubbelklassen tillsammans med Anton Hjertquist.

I damsingel 21 blev det seger för Sara Salemyr efter förtroendeingivande spel. Guld blev det även för Noa Forste Dinell och Rafael Ymer i PD14 samt för Sara Naeslund och Lea Nilsson i FD12. Noterbart är att Sara och Lea är ett år unga i klassen och att även Daniel Iliyaich och Måns Oxelström var i final i 14-årsdubbeln. Daniel är för övrigt nybliven nordisk lagmästare efter en fin insats för det svenska juniorlandslaget under sensommaren.

Även i övrigt stod många salkare för starka insatser, bland annat finalisterna Tilde Pierrou (FS14A), Tyra Frey Antonsson (FS12B) och Henry Hultgård (PS12C).

Klicka på bilderna för bildspel.